Gemici; ?Umarız duyduklarımız doğru değildir.?

Gemici; ?Umarız duyduklarımız doğru değildir.?

Bandırma Tuhafiyeciler Odası Başkanı Adnan Gemici, Yenipazar yeri için ?Sosyete Pazarı? talebinin Bandırma esnafı için ölüm fermanı olarak niteledi.

Bandırma Tuhafiyeciler Odası Başkanı Adnan Gemici, önümüzdeki günler açılışı yapılacak yeni pazar yeri için haftanın boş günlerine ilişkin olarak İstanbul bitpazarının haftada 2 gün ?Sosyete pazarı? olarak tahsisi noktasında Belediye Başkanlığına talepte bulunulduğunu işittiklerini açıklayarak, bu duyumun doğru olmamasını temenni ettiklerini söyledi.

/resimler/2016-10/18/2208559384126.jpg

Bandırma Tuhafiyeciler Odası Başkanı Adnan Gemici, 2010 yılında Başkan Dursun Mirza´nın konuya bakan Başkan vekili olarak aynı talep önüne geldiğini ve konunun bir daha görüşülmemek üzere Encümen´de ret edildiğini hatırlatarak aynı beklentinin yeniden ısıtılarak Başkanlık riyaseti önüne getirilmesinin dış kaynaklı sermayenin Bandırma üzerindeki beklentilerini 6 yıl önce kaldırdıkları raftan yeniden indirilmesinden öte bir şey olmadığını söyledi.

Bandırma Tuhafiyeciler Odası Başkanı Adnan Gemici, Yeni Pazar yerinden istifade edecek kendi odası ve diğer odalara üye yaklaşık 2000 küçük esnafı ilgilendiren bu önemli ayrıntının gözden kaçırılmaması gerektiğini vurgulayarak ?Bandırma esnafı İnternet pazarlamacıları, AVM ve Korsan pazarcılardan yeterince mağdur olmaktadır. Biz gerek esnaf odaları, gerekse yerel belediye olarak kendi esnaf ve sanatkârımızın menfaatini korumak durumundayız. Öğleki Bandırma´da zaten bir sosyete pazarı var, pazartesi pazarında General Halit caddesi şahsa münhasır kendilerine ayrılmış durumda, bundan ötesi düşünce ve beklenti olarak Bandırma esnafının geleceğini ipotek altına alır.? Dedi.

Bandırma Tuhafiyeciler Odası Başkanı Adnan Gemici, ?Sosyete pazarı? durumlarının ayyuka çıkması üzerine her gün onlarca esnafın kendisine gelerek bu tasarrufun yaratacağı olumsuzlukları anlattıklarını, kendisinin ise söylentilerin doğruluk payı olsa bile Başkan Dursun Mirza´nın geçmişteki tavır ve tutumunu bildiği için ihmal ve ihtimal dahilinde görmediğini vurguladı.

Bandırma Tuhafiyeciler Odası Başkanı Adnan Gemici, ?Sosyete pazarları düşüncesi sıcak kaparolarla günü aşmak isteyen ithal vurguncuların pazarı ele geçirme düşüncesinden ibaret olduğunu, haftada 2 gün açılacak sosyete pazarın Bandırma´dan önemli bir ekonominin İstanbul´a naklinde öte geçmeyeceğini vurgulayarak, ?Türkiye coğrafyasında örnekleri çok, birçok Büyükşehir Belediyesi 1 trilyonluk kaparoya tamah ederek Pazar yerlerinde ?Sosyete pazarı? na yer açtı. Hukuksal zemine sahip olan sosyete pazarlarının olumsuzluğu  yerel yönetimlerce fark edilse de geri dönüşü mümkün olmadığından çaresizlik girdabında çözüm aranmak durumunda kalındığını gördük, Bandırma Belediyesi bu kötü örneği Samsun Belediyesinden sorabilir.? Dedi.

Bandırma Tuhafiyeciler Odası Başkanı Adnan Gemici, Yeni Pazar yeri için aşını, işini evini ocağını riske eden Bandırma esnafı için hayata geçirilmiş önemli bir proje olduğunu, düşünce ve emeği olanları takdir etmemenin mümkün olmadığını vurgulayarak, sıranın böyle bir projenin arkasında halk ve esnafın bulunmasına geldiğini, aksi halde ayakları yere basmayan proje olmaktan öte geçmenin mümkün olmayacağını vurguladı.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli