"Geliyor gelmekte olan"

Eski Başkan Dursun Mirza’nın seçim ofisi açılışı mitinge döndü

Bandırma Belediyesi’nin önceki başkanı Dursun Mirza, kendisine seçim ofisi açtı.

Hacıyusuf Mahallesi, 2. Okul Sokak’taki ofisin açılımına büyük bir kalabalık katıldı.

Açılışta konuşan Mirza, ofisin açılma amacının Bandırma’nın geleceği, sorunları, çözüm önerileri, gerçekleştirilmesi gereken projeler ve yerel seçime hazırlık anlamında çalışmalar olduğunu belirterek, “Kapımız, bu konularda katkı sağlamak isteyen herkese açık olacaktır” dedi.

CHP’NİN BANDIRMA OYLARI AZALDI

“Millet İttifakı”nın son olarak Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybedip, TBMM’de de azınlığa düşmesi nedeniyle morallerin bozuk olduğuna dikkati çeken Mirza, şu değerlendirmede bulundu:

“Bu ofisin bir diğer amacı ise dayanışmayı artırmak, yeniden birleşip, ayağa kalkmaktır. Son milletvekili seçiminde, partimiz CHP’nin oyları, beş partiyle birleşmesine rağmen yüzde 1 azalmıştır. CHP oyları yüzde 30 iken, AKP-MHP oyları ise yüzde 29’lar dolayındadır. Yani bir yerlerde eksiklik var. Vatandaşlarımızın yerel yönetimden şikâyetleri bizlere de ulaşıyor. Vatandaşlar, daha iyi çalışan bir belediyeye ihtiyaç olduğunu belirtiyorlar.”

EKİBİMİZ DIŞLANDI

Belediye başkanlığı döneminde proje üreten çok iyi bir ekiple çalıştıklarını, ancak kendisinden sonra gelen yerel yönetimin, bu ekibi tamamen dışlayarak, hizmet dışı bıraktığını belirten Mirza, “Ancak emekler hiçbir zaman zayi olmaz. Gelecekte bu ekip, yine göreve gelerek Bandırma için projeler üretmeye devam eder” dedi.

İL OLMA KONUSU BU KEZ CİDDİ

Yıllardır Bandırma’nın il olma konusu gündeme geldiği halde bunun bir türlü gerçekleşmediğini, ancak son günlerde bu konunun yeniden gündeme gelmesinin artık ciddi olduğunu vurgulayan Mirza, şunları aktardı:

“Son dönemde 19 ilçenin daha il yapılacağı konusunun bu kez ciddi olduğunu öğrendim. Ancak yine güvenilir kaynaklardan edindiğim bir bilgiye göre de Edremit, il olma konusunda Bandırma’nın önüne geçmiş durumda. Yetkilileri, kurumları ve tüm Bandırma’yı bu konuda çalışma yapmaya davet ediyorum. 20 ilçesi bulunan Balıkesir ilinin vergilerinin yüzde 40’ını Bandırma olarak biz ödüyoruz. Bandırma olarak artık bu hakkımızı almak zorundayız.”

BANDIRMA DEĞERLERİNİ KAYBETMEMELİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, Bandırma’nın değerlerini eline geçirme girişimlerinin yanlışlığına da işaret eden Dursun Mirza, şöyle konuştu:

“Balıkesir Büyükşehir, eski askeri çamlığı Bandırma’nın elinden almaya çalışıyor. Eski tarihi Bandırma Ortaokulu’nu aldılar. Bu bina Bandırma’nın malıdır ve eğitim için kullanılmalıdır. Sahil bandımız, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından alındı. Büyükşehir, 6.300 dönümlük Edincik merasını da eline geçirmek istiyor. Bu mera konusunda açtığımız üç davayı da kazanmamıza ve bu kararların Yargıtay’da da onaylanmasına rağmen Büyükşehir, meraya çökmeye çalışıyor. Bu mera hakkında söz ve karar Bandırma ve Edincik’in olmalıdır. Aynı şekilde yine Bandırma, kendi mülkleri hakkında söz ve karar yetkisini kendisi kullanmalıdır.”

YATIRIM FAKİRİYİZ

Bandırma’ya yıllardan beri devletin ve Balıkesir Büyükşehir’in hiçbir ciddi yatırımı olmadığını öne süren Mirza, “Bandırma’nın birçok yatırıma ihtiyacı var. Bunlar arasında yeni stat yapımı da bulunuyor” dedi.

12 YENİ PROJEMİZ VAR

Ekip olarak Bandırma için 12 yeni projeleri bulunduğunu vurgulayan Mirza, “Ancak bu projeleri şimdi açıklayamam. Çünkü çalınıyor” diye konuştu.

DELEGE SEÇİMLERİ ÖNEMLİ

CHP’nin ilçe ve il delegelerinin belirlenip, kongrelerinin yapılmasının ardından kurultayın gerçekleştirileceğini belirten Mirza, “Delegelerin liyakatli ve partiye gerçekten hizmeti olan kişilerden belirlenmesi gerekiyor. Bu konuda biz de katkı sağlayacağız” dedi.

Mirza, bir soru üzerine de “Beni bazı medya kuruluşlarıyla ilişkilendirenler, hatta sahibi olduğumu öne sürenler var. Bunlar kesinlikle yalandır. Hiçbir medya kuruluşunun sahibi de değilim, bağlantım da yok” diye konuştu.



kadir cambaz
17.06.2023 21:44:21
Demokrasi avaresi kesilen CHP kurmayları, yapın önseçim... görün anyayı, konyayı

Anahtar Kelimeler: "Geliyor gelmekte "
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı