Geçmişten Bugüne BANDIRMASPOR

Geçmişten Bugüne BANDIRMASPOR

Bandırma’nın iki eski amatör takımının birleşmesiyle 1965 yılı Mayıs ayında kuruldu. Poyrazın çocukları Balıkesir'de başladıkları mücadelelerini önce Cinçukuru ardından Korozman'da 17 Eylül stadyumuna taşıdı.

Bandırmaspor, 1965 yılında kuruldu. 

   1965’in, Mayıs ayında, Bandırma’nın iki eski amatör takımı olup, aralarında yıllardır ezeli rekabet bulunan İdmanyurdu Gençlik ve Marmara Gençlik, kongrelerini toplayarak, birleşme kararı aldılar. Her iki kulüp de, bu birleşmeye onay verip, ‘yeşil ışık’ yakınca, aynı ay içinde Bandırmaspor Profesyonel Kulübü resmen Bandırma’nın ve Türk sporunun hizmetine girdi. İdmanyurdu Gençlik ve Marmara Gençlik’in kulüp yöneticileri, Bandırmaspor Kulübü’nün ilk yönetimini oluştururken, renkleri bordo – beyaz olarak belirlenen Bandırmaspor’un kurucu başkanlığına ise Hasan Sur getirildi. 

   Bandırmaspor’da, tarihinin ilk futbol sezonunun açılışı,  26 Temmuz 1965 pazartesi günü gerçekleşti. Saat 15.20’de, belediye meclis salonunda yapılan toplantıda ilk konuşmayı kulüp başkanı Hasan Sur gerçekleştirdi. Ardından Balıkesir Valisi Fahri Centel, Adalet Partisi Balıkesir Milletvekili Manyaslı Cevat Kanpolat ve Balıkesir Beden Terbiyesi Bölge Müdürü Selman Boğuşkan, duygularını dile getirdiler. Bu arada, bakanlar Cihat Bilgehan ve Şinasi Osman ile bazı milletvekillerinden gelen kutlama telgrafları okundu. 

Kulübün tescil işlemelerini tamamlamak amacıyla Ankara’ya giden Bandırmaspor Kulübü Genel Sekreteri İzzettin Pesen de telefon ederek, Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü’nün tescil işlemini gerçekleştirdiğini duyurdu. Böylece, Orhan Şeref Apak’ın başkanlığındaki Futbol Federasyonu, Bandırmaspor’un, Balıkesir İli’ni temsil ettiğini, ‘Balıkesir - Bandırmaspor’ ismi  ve bordo – beyazlı renklerle kulübün tescilini yaptığını bildirdi. Böylece Bandırmaspor,  ilk ilçe takımı olarak, 2. Türkiye Ligi’ne girdi. 

Kulübü’nün ilk yönetim kurulu başkanlığına Hasan Sur’un getirilmesinin ardından, kurucu yönetim kurulunda İdmanyurdu Gençlik ve Marmara Gençlik yöneticilerinden Ahmet Duygun, Bahattin Başak, Cevdet Keskinler, Zekai Ozar, Çetin Zeybek, İzzettin Pesen, Cemil Batu, Burhanettin Kurtdemir, Kaya Kayhanlar, İsmet Oğuz, Kemal Yücel (Falso Kemal) ve İlhan Kızıler görev aldı. İkinci başkanlığı Ahmet Duygun, genel sekreterliği İzzettin Pesen ve genel kaptanlığı ise Çetin Zeybek üstlendi.

Bandırmaspor’un kuruluş tarihi olan 1965-1966 sezonunda forma giyen Bandırmalı futbolcular:

Özkan Kıvanç, Ahmet Deniz, Seracettin Kırklar, Nuri Boyalar, Çetin Apuhanoğlu, Cavit Aydın, Müfit Çoker, Osman Akın, Nuray Şıkyıldız, Burhan Ciciler, Atıl Nart, Sami Sır.    



Erdi İncesarac
26.02.2023 17:20:53
Enson Balıkesir'de Beyoğlu sporla oynadigimiz maçta otobüslerimiz Balıkesirliler ve parke taşlarıyla taslandtaslandik sonraki maçlarımızı Bursa'da oynamoynamistik

Anahtar Kelimeler: Geçmişten Bugüne BANDIRMASPOR
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı