Gecikme faizleri siliniyor

Gecikme faizleri siliniyor

Esnaf Kefalet Kooperatiflerinde, Kredi gecikme faizleri kaldırılıyor.

Esnaf Kefalet Kooperatiflerinde, Kredi gecikme faizleri siliniyor. Bu konuda Erdek Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş bir açıklama yaparak, Kooperatif ortaklarının 31 Ekim’e kadar Kooperatiflerine uğrayarak yeni muafiyetten yararlanmak için gerekli bilgi alışverişinde bulunmalarını istedi.

Başkan, Mustafa Karakuş, ‘’1 Mayıs 2014 tarihine kadar borçlanmadan kaynaklanan takibe intikal etmiş ortaklar, İcra takibi başlamış veya başlamamış, ödemeye ilişkin yapılandırmadan faydalanmak isteyen ortaklar 31 Ekim’e kadar Kooperatifimize başvurarak yeni düzenlemeden faydalanabilirler.’’

 ‘’Ortakların yapılandırmadan yararlanmak üzere defaten ödemeye ilişkin düzenlemeden yararlanacaklardır. Talep edenlerin takibe intikal eden asıl alacak tutarı (Banka-kooperatif-bloke ve mevduat hesaplarından alınan tutar, icra masrafları vs.) başvuru süresi içinde 31 Ekim’e kadar defaten ödemeleri durumunda kendilerinden her hangi bir gecikme faizi tahsil edilmeyecektir.’’ Dedi.

Başkan Karakuş, Vadesi geçmiş, Kredi borçlanması gecikme faizi muafiyetinden yararlanmak isteyen ortakların, bu uygulamadan istifade etmelerinin menfaatleri icabı olduğunu söyledi.



  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli