GDO Sınırdan girince yayılması önlenemiyor

GDO Sınırdan girince yayılması önlenemiyor

GDO'lu 3 kolza ve 1 şeker pancarına olumsuz görüş verilerek, GDO ile mücadele noktasında önemli bir adım daha atılacak





GDO
'ya Hayır Platformu, GDO'nun sınırdan girince yayılmasının önlenemeyeceği konusunda uyarıda bulunarak, Biyogüvenlik Kurulu'na yem amaçlı ithalatı talep edilen GDO'lu 3 kolza ve 1 şeker pancarı çeşidi ile ilgili olarak son derece duyarlı ve titiz bir şekilde hazırlanmış bilimsel komite raporlarına aynı duyarlılıklı yanaşmasını bekledikleri çağrısında bulundu.

Platform, GDO'lu 3 kolza ve 1 şeker pancarına olumsuz görüş verilerek, GDO ile mücadele noktasında önemli bir adım daha atılacağına inanıyoruz.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, GDO'ya Hayır Platformu'nun açıklamalarına yer verildi. Açıklamada, 2004 yılından bu güne seksenden fazla kurumsal üyesiyle çevre, ekoloji, biyoçeşitlilik, insan ve hayvan sağlığını koruma mücadelesini, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarını yılmadan sürdüren GDO'ya Hayır Platformu, GDO'nun sınırdan girince yayılmasının önlenemeyeceği konusunda uyardı.

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Derneği İktisadi İşletmesi ile Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği İktisadi İşletmesi (BESD-BİR) tarafından yem amaçlı ithalatı talep edilen GDO'lu 3 kolza ve 1 şeker pancarı çeşidi ile ilgili olarak hazırlanan bilimsel komite raporlarının 21 Eylül -12 Ekim 2012 tarihleri arasında Türkiye Biyogüvenlik Bilgi Değişim Mekanizması vasıtasıyla halkın görüşüne sunulduğunu vurgulayan GDO'ya Hayır Platformu, her ne kadar yem amaçlı bir başvuru yapılmış da olsa, dünyadaki örneklerin GDO'ların sınırdan içeri girdikten sonra çevreye yayılmasının durdurulamadığını gösterdiğine dikkat çekti.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı