GAZETECİLER İLE KAHVALTIDA BULUŞTU

GAZETECİLER İLE KAHVALTIDA BULUŞTU

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun 10 Ocak Gazeteciler Gününde Bandırmada görev yapan gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Gazeteciler ile kahvaltıda sohbet ederek günlerini kutlayan Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun günün anlam ve önemine dair yayınladığı mesajında: “Gelişen teknoloji ve iletişim yollarıyla dünyamız artık küçük bir köy misali haline geldi. Yeryüzünde meydana gelen her türlü olay saniyeler içerisinde herkes tarafından bilinir ve takip edilir hale gelmekte. İşte bu sebeple, gazetecilerin bir olayın tüm ayrıntılarını, bütün yönleriyle inceleme, tarafsız ve doğru şekilde toplumlara duyurma sorumluluğu çok önemlidir. Bu sorumluluğu taşıyan gazeteciler kimi zaman hakarete, tehdite, şiddete ve hatta maalesef suikastlara maruz kalmıştır.

İktidarlar eliyle yargı tarafından hapishanelerde çürütülen, sürgün hayatı yaşamak zorunda kalan, mesleğini yapması engellenen gazeteci sayısı oldukça fazladır. Ülkemiz maalesef mesleklerini yaptıkları için tutuklanan, kirli odaklar tarafından haince katledilen gazeteci sayısıyla dünyada kötü bir üne sahiptir. Bandırma Belediye Başkanı olarak dileğim; sadece gazetecilik yaptıkları için tutuklanan gazetecilerin derhal serbest bırakılmasıdır.

Halkın haber almasını engellemek, basını baskı altına çalışmak boşa bir çabadır. Gerçeklerin er geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Bizler daima özgürlükten ve özgür düşünceden yanayız. Kimden gelirse gelsin her tür baskının karşısındayız. Basını tarafsız, gazetecisinin özgür olduğu bir Türkiye’nin özlenen aydınlık yarınlara daha kolay ulaşacağına yürekten inanıyorum.

Ancak üzülerek görmekteyiz ki; ülkemizde kalemini, objektifini hükümet ve güç sahiplerinin menfaatlerine uygun şekilde kullanan, toplumda haksızca algı yaratan, meslek etik ilkelerine uymayan gazetecilik örnekleri var. Fakat buna karşın “doğru haber namusumdur” diye düşünen, ilkeli ve dürüst gazeteciler de var. İşte o gazeteciler sayesinde halkımız tüm baskı ve algı operasyonlarına rağmen gerçekleri öğrenebiliyor. İşini en doğru şekilde yapan, tüm olumsuzluklara rağmen gazetecilik ilkelerinden asla taviz vermeyen basın emekçilerine toplumumuz gibi bende çok saygı duyuyorum. Ahirete göç eden değerli gazetecilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

2020 Yılıyla birlikte ülkemizde ve dünyada basının ve gazetecilerin üzerindeki her tür baskı ve tehdidin son bulmasını umuyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü yürekten kutluyorum” dedi.

Kahvaltı sonunda Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, gazetecilere ajanda ve takvim hediye etti. Hediye takdiminden sonra hatıra fotoğrafı çekilmesi ile kahvaltı programı son buldu.



Anahtar Kelimeler: GAZETECİLER KAHVALTIDA BULUŞTU
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli