Gazeteci Mehmet Bozkurt’u kaybettik

Gazeteci Mehmet Bozkurt’u kaybettik

Bozkurt, Anadolu gazetelerinde ilk fotoromanı yayınlayan gazeteci olarak da tarihe geçmişti.

Bandırma ve Erdek’te gazeteler çıkaran Mehmet Bozkurt(86) vefat etti.

1937 yılında Bandırma’da doğan Bozkurt, 1960 yılında kolonyacılığa başlayarak, Bandırma’da uzun yıllar, marka durumuna getirdiği “Ruşen Kolonyaları”nı tüketicilerle buluşturdu. Buna paralel şekilde de “Kolonyacı Ruşen” ismiyle de tanınıyordu.

1963 yılında, Erdek’in tarihinde ilk matbaayı kurarak, 1965-1967 yılları arasında, “18 Eylül Gazetesi”ni haftalık olarak yayınladı. Bu sırada “Hürriyet Haber Ajansı’nın(HHA) Erdek muhabirliğini yürüttü. Aynı zamanda Erdek’in sivil toplum kuruluşlarında da hizmet verdi.

1967 yılında Bandırma’ya gelen Mehmet Bozkurt, sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmalarını sürdürürken, kişisel girişimciliğine paralel şekilde, Bandırma’nın sanat, kültür ve spor yaşamına da katkılar sağladı. 

Bandırma’da da basın yaşamından kopmayan Mehmet Bozkurt, Sayim Alkazak ve H. Basri Atılganer ile birlikte “Bandırma Haber Ajansı”nı kurdu. Bu arada haftalık “Yeni Gün” gazetesini yayınladı.

Sahipliğini önce Necati Özcan, ardından Erol Hancıoğlu’nun yaptığı Bandırma’daki günlük yayın organı “Şehir” gazetesinde, “Objektifin Gördükleri” başlığı altında köşe yazıları yayınlandı. Bozkurt’un yazıları, daha sonraki yıllarda “İlkhaber” gazetesinde de de yer aldı.

Bozkurt, bir dönem, “Körfezde Olay” gazetesinin Bandırma bölge temsilciliğini de üstlendi.

Çevreye duyarlılığı ile de tanınan Bozkurt, ömrü dolan pilleri biriktirerek, belediyelerin “pil toplama kampanyaları”na teslim ediyordu. 

Bozkurt, Anadolu gazetelerinde ilk fotoromanı yayınlayan gazeteci olarak da tarihe geçmişti. 

1971 yılında, Bandırma’nın basın yaşamına soktuğu “Yeni Gün” gazetesinde, “Oğlum İçin” isimli fotoroman ile Anadolu basınında ilk fotoromanı yayınladı. Sayim Alkazak’ın yazıp yönettiği fotoromanda, Bülent Alkazak, Sayim Alkazak, Özer Kocabay, Turhan Yalçıntunç, Nurettin Güray ve Ertan Özbülbül rol aldı.   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Gazeteci Mehmet Bozkurt’ kaybettik
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı