Gazeteci Hasan Akar`ın teyzesi tedavi için gittiği Balıkesir Devlet hastanesinden Tabutla çıktı

Gazeteci Hasan Akar`ın teyzesi tedavi için gittiği Balıkesir Devlet hastanesinden Tabutla çıktı

İnanılmaz sağlık skandalının muhatapları acılı aileyi teskin etmek için ellerinden geleni yaptıklarını söylesede, Hasta yakınları hastanede rahatsızlanan Gülsüm Aktaş`a 2 saat müdahale edilmeyerek, Kalp cerrahı beklenmesi nedeni ile ölüme terkedildiği iddiasında bulunarak konuyu Başbakan R.Tayyip Erdoğan`a taşıdı.
Gazeteci Hasan Akar`ın teyzesi Gülsüm Aktaş (58) kontrol için gittiği Balıkesir Devlet Hastanesinde fenalaştı.
Acile alınan Aktaş`a müdahale etmeyen acil hekimi kalp cerrahını çağırdıklarını söyleyip beklemeye alması sağlık sakandalına neden oldu.
Acile çağırılan kalp cerrahı aile yakınlarına herşeye hazırlıklı olun durum pek iyi değil sözünden sonra Gülsüm Aktaş geç yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı.
Gülsüm Aktaş`ın cenazesi önceki gün Havran Dereören Köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.
HASAN AKAR ``İKİ SAAT AYNI HASTANEDE DOKTOR NASIL GELMEZ ``
Gazeteci Hasan Akar iki saat boyunca acil serviste doktor bekleyen acil hastaya müdahale etmek yerine bekleyerek kaçınılmaz sonu hazırlayan acil doktorlarına ``Davranışlarınız hipokrat yemini ile bağdaştımı`` diyerek sitemini dile getirdi.
Hipokrat yemini etmiş bir hekimin Ayni hastanede içinde iki saatte gibi bir gecikme ile yapılan müdahale sonrası hastanın yaşamını kaybetmesi Akar ve Aktaş ailelerini şaşkına çevirdi.
Bandırma Manşet ile birlikte bir çok yayın kuruluşunun körfez temsilcisi olan gazeteci Hasan Akar Balıkesir de yaşanan sağlık skandalını başbakan`a ilettiklerini bir yaşama mağlolan ihmallerin araştırılmasını istedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli