Gastronomi dünyası için önemli bir kazanım?

Gastronomi dünyası için önemli bir kazanım?

Metro Toptancı Market Türkiye´de ilk kez Coğrafi İşaretli üründen elde edilen Siyah Sarımsak satışına başladı

Metro Toptancı Market, gastronomi dünyasının önemli bir üyesi olan ve normal sarımsağa oranla 3 kat daha fazla antioksidana sahip olan ?Siyah Sarımsağı´, Türkiye´de ilk kez Horeca Select markasıyla satışa sundu.

/resimler/2017-5/24/1143593923055.jpg

Coğrafi İşaretli Ürünlerden öne çıkan Taşköprü sarımsağından elde edilen siyah sarımsak, Metro Toptancı Market mağazalarında satışa çıkacak. Dünyanın en iyi sarımsaklarından biri olabilmesi için ihtiyacı olan sıcaklık, nem, yağmur, ru?zgar ve toprak birleşimi sadece Taşköprü´de bulunan ve bu nedenle benzeri olmayan siyah sarımsağını müşterilere sunuyor.

Horeca Select Sarımsak, dünyanın en kaliteli ve besin içeriği en zengin sarımsağının üretildiği Kastamonu´nun Taşköprü ilçesinde yetiştirilen sarımsakların, 45 ila 60 gün boyunca belirli nem ve ısı altında tutularak kontrollü bir şekilde kurutulmasıyla elde ediliyor.

Siyah Sarımsağın üretiminde kullanılan tüm ekipmanlar uzman mühendisler tarafından ülkemizde geliştirildi. İçeriğinde bulunan besinler, üniversite laboratuvarlarında test edildi ve sertifikalandırıldı.

Uzun yaşamın kaynağı?

Tat olarak erik kurusunu andıran siyah sarımsak, kanser önleyici ve hücre yenileyici etken madde SAC´i de çok yüksek oranda içeriyor.

Orta Asya ülkelerinden özellikle Kore ve Çin´de ?uzun yaşamın kaynağı´ diye adlandırılan siyah sarımsak, antioksidan özelliğiyle ve kanserle mücadelede etkili mucizevi bir ürün olarak biliniyor.

Siyah Sarımsağın Özellikleri

Siyah Sarımsak içinde birçok yararlı besin olması sebebiyle birçok hastalıktan korur.

Kokusuzdur ve yenildikten sonra vücutta koku yapmaz.

Oda şartlarında 8 ay süreyle saklanabilir.

Siyah sarımsak günün herhangi bir saatinde bir veya iki diş çiğnenerek veya yutarak kullanılabilir.

Siyah sarımsak salatalarda, makarna ve pizza gibi çeşitli yemeklerde kullanılabilir.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu