Geomekatron define dedektör üretimi

Geomekatron define dedektör üretimi

Türkiye’de dedektör üretiminde geomekatron 2005 yılından beri faaliyette olup 2011 yılı itibari ile kendi patentli ürünleri ile piyasada yer almaktadır.

 

Dedektör Üretiminde Geomekatron Limited

Türkiye’de dedektör üretiminde geomekatron 2005 yılından beri faaliyette olup 2011 yılı itibari ile kendi patentli ürünleri ile piyasada yer almaktadır. İlk piyasaya çıkışında şahıs firması olarak ürün satış ve servis tamir hizmetleri ile başlanan iş, zaman içinde üretici firmaların servis ve tamirde yaşattığı aksaklıklar sebebi ile üretimi zorunlu kılmıştır.

    Öncelikle dedektör yapımı için elektronik sistem incelenmiş prototip ürünler yapılmış ancak elektronik tasarım, sensör tasarımı yada grafik programları tasarlanması  yeterli olmadığı görülmüştür. İşin içine girildiğinde altın dedektör üretimi için sığ jeofizik ve alt dallarının öğrenilmesi gerekliliği doğmuştur. B u alt dallar ana sınıflandırmada müşteri yoğunluğu açısından da değerlendirmek zorunluluğu dikkate alınmış olup bu şekilde belirlenmiştir.

    Müşteri yoğunluğu ilk etapta arkeofizik cihazlara ihtiyaç duyan define dedektör sektörü olup sonra sırası ile Su sondajı, madencilik, jeolojik zemin etüd, fay hatları araştırması gibi çeşitlere sahipti.

    Önceliği, elektronik devre ve sensör tasarımları altın arama dedektörü ürünlerinde sık yaşanan yanılgı ve hatalara vererek bir eksik listesi oluşturuldu. Öncelikle cihaz tasarımı yapmak isteyen maden mühendisliğini, Element ve bileşiklerin uzaktan algılama sinyallerine tepkileri nedir, jeoloji mühendisliğini çeşitli toprak katmanlarında ve ısı değişimlerinde dönüş sinyallerindeki fark ve değişimler, Nükleer ışımaları,  algılama sinyallerine uğrattığı element benzeri tepki sinyalleri, yer altı sularının hareketli yada durgun olmasının algılama sinyalleri üzerindeki faklı tepkileri ayrı ayrı öğrenilmek zorunda idi.

  Bu kalemleri öğrenmenin kısa ve kestirme yolu yoktu. Ama madem metal dedektörü yapımı işine niyetlenmiştik çaresiz bu handikapları gidermenin yolu öğrenmekten geçiyordu. Öncelikle çeşitli kurumların sertifika eğitimlerine katılmak sureti ile maden mühendisliği, jeoloji mühendisliği, nükleer fizik, manyetizma fiziği, gibi sertifika eğitimlerine katıldık. Ve altından değerli bilgiler edindik. Burada biraz açıklamak gerekirse, sadece altına öten dedektör diye halk arasında tabir edilen cihazı yapmanın yolu alta yazacağım maddelere dikkatten geçiyordu. Örneğin toprak altındaki maden halindeki elementler hiçbir zaman saf değildi az yada çok başkaca elementlerle bileşik halinde idi bu bileşik oranına tenor adı veriliyordu. Biz sensör ve yazılımları saf element tepkilerine göre yaptığımızda kararsızlık ve hata kaçınılmazdı. İkinci el dedektör satanlar ile diyaloğa geçerek bulgularımızı da teyit ettik. Yanısıra nükleer diye tabir edilen elementlerin olduğu bölgelerde cihazların sinyalleri değerli metal sinyaline benzer tepkiler aldığından ürünler yanılgı yaşıyordu, eğitim sonunda bununda hassas sinyal değerlerini belirlemek kaydı ile aşılabileceğini fark ettik, sonunda kalan jeofizik etkenlerdi farklı zemin ısısı , nem oranı ve elektrik iletkenliği olan katmanlarda aynı hedefleri ölçüp sonuçları kaydetmekle bir algoritma oluşturarak ta bunun aşılabileceğini jeofizik vektörleri öğrendiğimizde deneyimledik. Bu ekenleri hesaplayarak yapılan ölçümde fark ettikki dedektör burada bir hata daha veriyordu, oda yeraltındaki durgun su ve akar haldeki su aynı sinyale farklı tepkimeler veriyordu, bunu da sinyallere etki eden rözonansları araştırırken çözebildik ancak.

    Daha sonra deneyimlerimizi maxwel elekromanyetik dalga teorileri ile hesaplayıp, hilbert dönüşüm esaslarına dikkat ederek matlab programında tasarlamaya ilk görselleri oluşturmaya başladık Ancak veriler jeolojik katman değişimlerinden etkilenip farklı sonuçlar vermeye başlayınca devreye doopler effect isimli bir hesaplama tekniği devreye girdi. Bir çok noktadan aynı hedefe çekim yapıp ortalamasını alma esasına dayanan bu teknik hatalarımızı sıfırladı. En iyi dedektör hangisi sorusuna böylece cevap bulma arayışımız tamamlandı. Gerisi tüm bu çalışmayı tasarlanan bir ürün kutusunda en iyi altın dedektörü olarak piyasaya sürmeye kalmıştı. Bunu da sizlere dedektör fiyatları açısından en makul seviyeye çekerek web sitemizde sunduk. Bizim ARGE hikayemizden anlattığımız kesit burada anlatılan kadar kolay olmadı elbet tüm bu çalışma 15 yılımıza mal oldu halende çalışmaya devam diyor Altın dedektörü yapımı konusunda Geomekatron ltd. olarak var gücümüzle çalışıyoruz…

 



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false