Fidanlar toprakla buluştu

Fidanlar toprakla buluştu

Gönen Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi´nde ?Fidan Dikim Şenliği? Düzenlendi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Gönen Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi´nde ?Fidan Dikim Şenliği? düzenlendi. Maker Laboratuvarı, iMac Laboratuvarı ve Rekreasyon Alanı açılışlarının da gerçekleştiği etkinlik kapsamında 1500 fidan toprakla buluştu.

/resimler/2019-4/28/2102383846907.jpg

Düzenlenen etkinliğe, Balıkesir Milletvekilli Adil Çelik, Gönen Kaymakamlığına vekalet eden Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Gönen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılman, il ve ilçe protokolü üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş dünyasının önemli isimleri katıldı. Etkinliğe ayrıca, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel ile Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Gönen Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Arucu, Üniversite akademisyenleri ve öğrencileri tarafından da katılım sağlandı.

/resimler/2019-4/28/2103075878641.jpg

Programın açış konuşmasını Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Gönen Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Arucu gerçekleştirdi.

Arucu´nun ardından sözü alan Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, ?Ormanlar doğal hayatı koruyan, doğal hayatın içinde barındığı ortamları sağlarlar. Her türlü hayvan ormanların içerisinde barınmak durumundadır. Dolayısıyla fidanların korunması, bakılması, büyütülmesi çok büyük önem arz etmektedir. Ormanlar tıpkı insanlar gibidir. İnsanlar gibi doğarlar, büyürler, beslenirler, çoğalırlar, hatta haberleşirler, hareket ederler ve sonunda da her canlı gibi onlar da ölürler. Dolayısıyla bir bebeğe bakar gibi nazik ve güzel davranmak ve ona güzel bakmak hepimizin görevi olmalıdır. Gönen Meslek Yüksekokulu Yerleşkemizde gerçekleştirdiğimiz 1500 fidanın desteğinde her zaman yanımızda hissettiğimiz sponsorlarımıza, bu programın tertibinde bizlere destek olan tüm kamu kurum yöneticilerine, bizimle birlikte fidan dikmeye gelen tüm değerli konuklara, personelimize ve öğrencilerimize ?Fidan Dikim Şenliği´ projesi vesilesiyle şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle 1500 fidanın toprakla buluşmasında emeği geçen sponsorlarımıza, kıymetli mesai arkadaşlarıma ve öğrencilerimize özverili çalışmalarından dolayı sonsuz teşekkür ediyor, yapılan bu hizmetlerin ülkemize ve Meslek Yüksekokulumuza hayırlı olmasını dilerim. Ayrıca bundan sonra da fidanlara gözleri gibi bakmaları iyi büyütmeleri, iyi korumaları gerektiğini de ifade ediyor sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. 1500 fidan, rekreasyon alanları ve laboratuvarlarımız memleketimize ve Üniversitemize hayırlı olsun, sağ olun var olun.? diye konuştu.

/resimler/2019-4/28/2103375100441.jpg

Programın devamında Balıkesir Milletvekilli Adil Çelik konuşma gerçekleştirdi. Çelik, ?Üniversitemiz bizim için ve kentimiz için çok önemli. Bundan dolayı Üniversitemizden gelen davetlere programımız el verdiği ölçüde mutlaka katılmaya çalışıyoruz. Böyle güzel bir etkinlikte burada olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum.? dedi.

/resimler/2019-4/28/2104033535897.jpg

Sonrasında, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencileri adına duygu ve düşüncelerini paylaşmak üzere İşletme Yönetimi Programı öğrencisi Büşra Gündüzvar bir konuşma gerçekleştirdi. Gündüzvar, ?Gönen Meslek Yüksekokulumuzun düzenlemiş olduğu 1500 adet fidan dikme projesi için bugün burada hep beraber toplandık. Bu etkinlik, hem doğaya ve insana faydalı olmamıza vesile oldu hem de burada öğrenci arkadaşlarımla birlikte bir ekip halinde çalışıyor olmanın, bir şeyleri başarıyor olmanın mutluluğunu yaşatmış oldu. Bundan birkaç yıl sonra buraya döndüğümüzde diktiğimiz bu fidanların ağaca, o ağaçların da güzel bir ormana dönüştüğünü görmek inanıyorum ki hepimizi çok gururlandıracak. Bugün burada öğrenci arkadaşlarım adına bana konuşma hakkı tanıdığı için Meslek Yüksekokulu Müdürümüze ve çok kıymetli Rektörümüze teşekkürü bir borç biliyorum. Öğrenci arkadaşlarımla aramızdaki sosyal bağları kuvvetlendiren bu anlamlı etkinlik gibi projelerin artmasını gönülden temenni ediyor, Fidan Dikim Şenliğimizde bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.? dedi.

/resimler/2019-4/28/2104325255337.jpg

Daha sonra Balıkesir Milletvekilli Adil Çelik, İşletme Yönetimi Programı öğrencisi Büşra Gündüzvar´a günün anısına hediye takdiminde bulundu.

Programın devamında Gönen Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarına katkıda bulunan değerli katılımcılara, Balıkesir Milletvekilli Adil Çelik, Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Gönen Kaymakamlığına vekalet eden Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar ve Gönen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılman tarafından günün anısına plaket takdimi gerçekleştirildi.

/resimler/2019-4/28/2105129787489.jpg

Plaket takdimlerinin ardından Maker Laboratuvarı ve iMac Laboratuvarı açılışları gerçekleşti.

Sonrasında katılımcılar tarafından fidan dikimi gerçekleştirilerek fidanlara diken kişilerin ismi verildi.

Düzenlenen etkinlik, Rekreasyon Alanı açılışının ardından düzenlenen piknik ve ödüllü geleneksel yarışmalarla gün boyu program devam etti.



Anahtar Kelimeler: Fidanlar toprakla buluştu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli