Festivale destek istedi

Festivale destek istedi

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı: ?Erdek turizminin en büyük eksiği yerel tur organizasyonları?

Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, ?Aşk ve Müzik Festivali? için turistik işletme sahipleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve esnaftan destek istedi.

?2. Erdek Zamanı? Festivali´ni bu yıl beşe böldüklerine dikkati çeken Sarı, festivalin nasıl düzenlenmesi gerektiği hakkında düşüncelerini açıkladı.

Festivalleri belediyelerin düzenlemesinin doğru olmadığına işaret eden Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

?Erdek´teki bu festivaller, Turizm Tanıtma Vakfı´nın koordinasyonunda, turizm sektörünün içinde bulunan, bu sektörden ekmek yiyenler tarafından yapılmalı. Belediye de bu festivallere lojistik destek vermeli. Festivalimizin ana amacı, Erdek´in yaygın medyada, yurt içinde ve yurt dışında tanıtımıdır. Erdek turizmi, ne yazık ki yurt içine sıkışıp kaldı. Turizmimiz, sürekli kan kaybediyor. Bu değer kaybından, belediye dahil bu coğrafyadaki herkes zarar görüyor. Bunu önlemek bizim elimizde. Bu konuda siyaset üstü hareket etmek zorundayız. Artık ?hafta sonu turizm´ diye bir şey kalmadı. Bu coğrafya, dünyanın en zengin turizm destinasyonu içinde yer alıyor. İstanbul, dünyanın en çok turist çeken altı kenti arasında bulunuyor. Ancak, çok yakın olmasına karşın İstanbul´dan, Erdek´e turist çekemiyoruz. Erdek turizmi, ülke turizminde farklı bir konuma sahip. Antalya´da, içinde her çeşit hizmet verilen bir otele giren kişi, kaldığı süre içinde kente hiç inmiyor. Bu durumda esnaf kazanamıyor. Ama Erdek´te, mayosunu giyip havlusunu alan herkes, çok kısa süre içinde deniz-kum-güneş üçgeninden yararlanıyor.?

/resimler/2018-7/17/2321339871830.jpg

YEREL TUR ORGANİZASYONU EKSİK

Erdek turizminin en önemli eksiğinin yerel tur organizasyonu olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Sarı, şunları söyledi:

?Turizm sektörünün içinde yer alanlar, yerel tur organizasyonları bile düzenlemeyi beceremiyorlar. Kapıdağ´ın birçok koyu var. Buralara tekne gezileri yapılamaz mı? Bu coğrafya, başka bir milletin elinde olsa burayı uçurur. Sezonun kısalığı herkesin dilinde bir mazeret gibi kullanılıyor. Bunu doğru bulmuyorum. Önemli olan, Erdek´e gelen konukları, kendilerine verilen hizmetten memnun etmektir. 1980´den sonra Erdek turizminin daha çok değer kaybettiği ortada. Erdek, hâlen lahmacun-pide turizmi yapıyor. Ortak akılla hareket etmiyoruz. Ortaklıklardan korkuyoruz. Kendimizi ?küçük olsun, benim olsun´ anlayışından kurtaramıyoruz. Oysa artık şirketleşme dönemindeyiz. Şirketler, küçükleri yutuyorlar.?

/resimler/2018-7/17/2322046279206.jpg

ERDEK´İN SEZONU YILLARDIR AYNI

Erdek´in turizm sezonunun en parlak gösterildiği dönemlerde de aynı olduğunu vurgulayan Sarı, şöyle konuştu:

?Erdek turizminin sezonu 1970´lerde de bugünkü gibiydi. Yani Erdek´e konukların en yoğun olarak geldiği dönem hep 15 Temmuz-20 Ağustos arasındaydı. Hele hele İzmir Fuarı´nın yapıldığı dönemlerde, 20 Ağustos´tan da birkaç gün önce Erdek´te kimse kalmazdı. 1970´li yılların özelliği, biraz daha üst düzeydeki kişilerin Erdek´e gelmesiydi, o kadar!?

/resimler/2018-7/17/2322319088427.jpg

FESTİVALLER İMECE İLE YAPILMALI

?Aşk ve Müzik Festivali?nin maliyetinin 120 bin lira olduğuna dikkati çeken Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

?Festivalimizin amacı, Erdek´in tanıtımını yaparak, ilçemize daha çok konuğun gelmesini sağlamaktır. Ancak bu festival, sektörün içinde yer alanlar, sektörden para kazanan esnaf başta olmak üzere imece yöntemiyle yapılmalıdır. Geçen yıl başlattığımız bu festivali bu yıl da sürdürmek istedik. Ancak şu gerçeğin altını çizmek gerekir ki, eğer imece yapılmazsa belediye, tek başına bu festivali sürdüremez. Festivalimizi bu yıl beş bölümde, parça parça düzenlemenin yararlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü her bölümde Erdek, bir kez daha ülke gündemine gelerek, tanıtımı yapılıyor.?

/resimler/2018-7/17/2323010182750.jpg

KOORDİNASYON EKSİK

Erdek turizminin koordinasyon sıkıntısı çektiğine de dikkati çeken Sarı, ?Size soruyorum, yaz aylarında Erdek´e gelen bir kişinin, ikinci kez gelmek istemesi için bir neden var mı?? dedi.

İlçede hâlen turizm rehberi bile bulunmadığına işaret eden Sarı, turizmin canlanması için güler yüzlü hizmet ve sektörler arası bağlantı gerektiğini sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, daha sonra toplantıya katılanların düşünce ve önerilerini dinledi.   Önder BALIKÇI

/resimler/2018-7/17/2323239091332.jpg



Anahtar Kelimeler: Festivale destek istedi
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli