Festivalde iki tiyatro sahnelenecek

Festivalde iki tiyatro sahnelenecek

“32. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali” programı içinde iki tiyatro da perdelerini Bandırma’da açacak.

“32. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali” programı içinde iki tiyatro da perdelerini Bandırma’da açacak.

“YAN ROL” TEK KİŞİLİK OYUN

20 Eylül 2023 Çarşamba günü, Barış Manço Kültür Merkezi’nde, saat 20.30’da, “Tiyatro Mitos” tarafından tek kişilik oyun “Yan Rol” sahnelenecek.

Deniz Madanoğlu’nun yazıp, Şenol Önder’in yönettiği “Yan Rol”de Merve Polat oynayacak.

“Yan Rol”de, bir kadının yaptığı meslekle, en yakın arkadaşlarıyla ve ailesiyle yüzleşme hikâyesi anlatılıyor. Oyunda, her zaman arkadaş kontenjanında görülen, kendi hayatında bile “esas kızın arkadaşı” olarak konumlanan bir kadın oyuncunun hikâyesi işleniyor. Oyuncu, kendi hikâyesinin kahramanı oluyor ve ‘yan rol’ almayacağını vurguluyor.

“SIR” OYUNU“KARA KOMEDİ” TÜRÜ

Festival kapsamında sahneye konulacak ikinci oyun ise “Sır” ismini taşıyor.

“Fişekhane Tiyatrosu”, “Sır” isimli oyunu, 22 Eylül 2023 Cuma günü, Barış Manço Kültür Merkezi’nde, saat 20.30’da sahneleyecek.

Dram ve durum komedisini harmanlayan bir “kara komedi” türündeki oyunu Alexandre De La Patelliere&Matthieu Delaparte yazdı. Fransa başta olmak üzere birçok ülkede beğeni toplayıp, “Cesar Ödülü” kazanan “Le Prenom” isimli oyunu samimi bir uyarlamayla Hilal Arslangiray Kazanbol, “Sır” ismiyle sahnelerimize taşıdı.

Ahmet Kazanbol’un yönettiği oyunda rolleri Tayanç Ayaydın, Anıl Çelik, Emel Çölgeçen, Tolga Güleç ve Şeyma Gökçe Cengiz paylaşıyor.

Oyunda, “Hayatları yöneten sırlar, önyargılar, egoizm, faşizm, sağ-sol çekişmesi, pragmatizm, gerçekten sevme-sevdiğini beğenmeme çelişkisi ve bakmakla görmek arasındaki fark gibi insana ilişkin değerler, zamanla kişilerin içlerinde biriktirdikleriyle ortaya çıkarsa ne olur? Özür mü dilenir, yoksa bir şey yokmuş gibi devam mı edilir?” konusu dile getiriliyor.

Tüm bu olgulara, birbirlerini çok iyi tanıdıklarını sanan insanlar üzerinden değinen samimi, gerçekçi, esprili ve sürükleyici bir hikâye işleniyor, “Sır”da…

Sıradan bir akşam yemeğinde gelişen sıra dışı olaylar, zamansız ortaya saçılan itiraflar, yükselen tansiyonla birlikte yaşanan absürtlükler…

Dram ile durum komedisini harmanlayan, aileye, aşka ve dostluğa dair içimizden, keyifli bir “kara komedi” bir tiyatro oyunu, Bandırmalı tiyatro severlerle buluşacak.

Oyuna “Pinhâni” müzik topluluğunun benzersiz şarkıları da renk katacak.

BİR DE ÇOCUK OYUNU

Festivalde çocuklar da unutulmadı.

  1. De Saint Exupery’in yazdığı, dünya çapında bir eser olan “Küçük Prens” oyunu Bandırma’da, 24 Eylül 2023 Pazar, festivalin son günü, çocuklarla buluşacak. 

“Anyamanya Kumpanya” topluluğu, Barış Manço Kültür Merkezi’nde, Engin Özyürek’in yönettiği oyunu saat 12.00 ve 14.00’te olmak üzere iki kez sahneye koyacak.

“Küçük Prens”, çocuklar için ücretsiz olarak sahnelenecek.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Festivalde tiyatro sahnelenecek
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı