FESTİVAL BAŞLIYOR

FESTİVAL BAŞLIYOR

SÖYLEŞİ VE PANELLERİMİZ ÜLKE GÜNDEMİ VE DOĞA SORUNLARINA DİKKAT ÇEKECEK

27. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali´nde, bu yıl ki programımızda konuk olarak ülkemizin tanınmış akademisyen, gazeteci, yazar, yönetmen, sanatçı ve bilim adamlarının yer alacağı söyleşi ve panellerimiz ülke gündemi ve doğa sorunlarına dikkat çekecek.

/resimler/2016-5/24/1134297166902.jpg

Bu yıl ki söyleşi ve panellerimizde;

Şiirlerinde öncelikli kadınlar ve çocuklar olmak üzere, özellikle yoksulluk, baskı ve zulmü işleyen, ülkemizde yaşanan olumsuzluklara ışık tutan Şair Arife Kalender, 26 Mayıs Perşembe günü saat 15:00´da Nikah salonunda düzenlenen söyleş-imza gününde şiir severlerle buluşacak.  ? Bandırma´nın gururu Yazar İncila ÇALIŞKAN´ın sunumuyla keyifli bir program sizleri bekliyor.

Arif Keskiner ile Melih Güneş´in ortak çalışması ile, Nâzım Hikmet ve eşi Vera Tulyakova tarafından ağırlanmış konukların anı ve gözlemlerini anlatan yazılar, ?Nâzım´ın Evinde Vera´nın Sofrasında?  isimli kitapta bir araya getirildi. Konukların el yazılarıyla yazdıkları notları, bugüne kadar görülmemiş fotoğrafları da ilk kez gün ışığına çıkaran bu nadide yapıtı hazırlayan Arif KESKİNER ve Melih GÜNEŞ, 27 Mayıs Cuma günü saat 17.00´da Belediye Nikah Salonu´nda gerçekleştirilecek söyleşi-imza etkinliğinde duygularını bizlerle paylaşacak.

Sadece ülkemizde değil fotoğraf deyince tüm dünyada saygın bir isim olarak her zaman gururumuz olan Prof. Dr. Mehmet Bayhan, 27 Mayıs Cuma günü Belediye kültür ve Sanat Merkezi´nde ?Fotoğraf ve Şiir? konulu söyleşi ile Bandırmalılarla buluşacak.

Türkiye gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Hürriyet Gazatesi Yazarı Serkan Ocak, CNN Türk Yazarı Göksel Göksu, Bandırma´nın duayen Gazetecilerinden Önder Balıkçı´nın yönetmenliğinde çevre sorunlarını tartışacak. 28 Mayıs Cumartesi günü Belediye Nikah Salonu´nda saat 14:00´da gerçekleşecek panelde, dünyanın daha temiz bir hale gelmesi ve çevre duyarlılığının oluşabilmesi için ortaya konacak toplumsal tepkilerde medyanın önemi ve desteği masaya yatırılacak.

Bugüne kadar 15 kitabı yayınlanan, son derece titiz bir romancı, özel bir şair olan Ece Temelkuran, 28 Mayıs Cumartesi günü saat 16:00´da Hayal Çay Bahçesi´nde sizlerle olacak. Söyleşi ve imza etkinliği ile hayranlarıyla buluşacak yazar, çevre sorunlarında dikkat çekecek.

Kuş (Manyas) Gölü çevresinde, göçle şekillenen nice öykülerle, Don kazakları, Kafkas, Balkan ve mübadele göçmenlerinden, Kuşcenneti´ni ortaya çıkaran Prof. Curt Kosswig´e kadar gölde kesişen göç hikayelerini konu alan ?Göçlerin Gölü? belgeseli, Bandırma´lı gençlerin bir başarısı. Kentimizin bir zenginliğini ortaya çıkaran bu belgesele can veren Balıkesir Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Yılmaz Arı, Proje Danışmanı Tunç Başaran, Yönetmen Gökhan Kasapoğlu ve Metin Yazarı Kaan Bingül, belgesel gösterimi sonunda söyleşide sizlerle buluşacak. Etkinlik 28 Mayıs Cumartesi günü saat 19:00´da Santral Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilecek.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Can DÜNDAR ve Ankara Temsilcisi Erdem GÜL, bir söyleşi programında Bandırmalılarla buluşuyor. Kamuoyunun kendilerine büyük destek verdiği, Türkiye´nin korkusuz ve özgür kalemleri Can DÜNDAR ve Erdem GÜL, Demokrasi, basın özgürlüğü ile ilgili düşüncelerini ve gazeteci olarak yaşadıkları zorlukları halkımızla paylaşacaklar. 29 Mayıs Pazar günü saat 14:00´da Hayal Çay Bahçesi´nde gerçekleşecek olan söyleşi etkinliği´ne tüm halkımız davetlidir.

/resimler/2016-5/24/1134469198491.jpg



Anahtar Kelimeler: FESTİVAL BAŞLIYOR
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli