Fatih taşınıyor, Hürriyet eylemde

Fatih taşınıyor, Hürriyet eylemde

Geçici olarak Vecihibey'e verilen Hürriyet ilkokulu aileleri beklentilerini eylemselleştirdi.

Bir biri ardına yenilenen okullardan Yaman Egeli, Marmara ilkokulları ile Eğitim Vadisindeki liselerin yeni fiziki mekanlarında eğitimlerine başlaması, Yıkılan Hürriyet'in Vecihibey'e, Evyapan ile Bandırma Ortaokulunun ise birlikte eski ŞMG lisesine taşınması ile çözümlenen süreç, Hürriyet ilkokulunun inşaatı kesin kabulü yapılmadan,  alınan aciliyet kararı dolayısı ile Fatih ilkokuluna tahsis edilmesi, fiziki mekan yetersizliğini öne çıkarttı.

Dönem içinde zorunlu boşaltılmasına karar verilen Fatih ilkokulunun Hürriyet ilkokulunun yeni fiziki mekana taşınması, Vecihibey'de eğitim gören Hürriyet ilkokulu öğrencileri ailelerini kızdırmıştı.

Fatih İlkokulu 15-16 Şubat Cumartesi pazar günü etkin bir çalışma ile yeni binanın temizlik işlerini tamamlayıp, taşınma işlemlerini sonlandırırken 17 Şubat Pazartesi günü Hürriyet İlkokulunun yeni binasında eğitime başlıyor.

Bu hareketliliği yakından takip eden Hürriyet ilkokulu öğrenci velileri ise zamansız taşınma planı içine kendilerininde alınmasını istemeleri, Kaymakamlığın bu talep'e olumlu yanıt vermemesi üzerine 14 Şubat Cuma günü sınıflara girilmeyerek uygulamayı protesto etmişlerdi.

Halen Vecihibey'de eğitim gören Hürriyet sakinleri 17 Şubat Pazartesi günü eylemsel protestolarına devam edeceklerini, konuyu birkez daka kaymakamlığa taşıyarak çözüm arayacaklarını, aksi halde Cymhuriyet meydanında yapacakları basın açıklaması ile hakları olduğu halde, Fatih ilkokuluna tanınan imtiyazın kendilerine tanınmadığı gerekçesi ile derslere girmeme eylemlerini sürdürecekleri kaydedildi.



Anahtar Kelimeler: Fatih taşınıyor Hürriyet eylemde
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli