FARKLI GALİBİYET İLE DÖNÜYOR

FARKLI GALİBİYET İLE DÖNÜYOR

TEKSÜT BANDIRMA BK, AVRUPA’DAKİ 200. MAÇINDA FRANSA DEPLASMANINDAN FARKLI GALİBİYET İLE DÖNÜYOR EB PAU LACQ ORTHEZ (FRANSA): 76 TEKSÜT BANDIRMA BK (TÜRKİYE): 96

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 7. hafta maçında TEKSÜT Bandırma BK, Fransa’da konuk olduğuFransıztemsilcisi EB PauLacqOrthez’i 76-96 mağlup etti.

TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmaya Jaime Smith, ŞehmusHazer, Tyler Kalinoski,IanHummerve Emanuel Terry beşi ile başladı. Mücadeleye hızlı başlayan taraf konukekip TEKSÜT Bandırma BKoldu. Bandırma ekibi hücumda Jaime Smith ve ŞehmusHazer ile dış atışlarla sayılar bulurken 5. dakikayı 11-20 önde geçti. Kalan bölümde hızlı hücumlarla sayılar üreten Yeşil-Beyazlı ekip ilk çeyreği de 23-31 önde geçti.

İkinci çeyreğe de hızlı başlayan taraf TEKSÜT Bandırma BK oldu. Dış atışlarda 6-7 isabet ile oynayan Bandırma ekibi, Jaime Smith ve ŞehmusHazer’in sayıları ile oyunu önde götürürken, 15. dakikada skoru 33-42’ye getirdi. Kalan bölümde oyundaki kontrollü oyununu sürdüren TEKSÜT Bandırma BK, soyunma odasına da 39-53 önde girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf bu kez ev sahibi ekip EB PauLacqOrthez oldu. Hücumda OmarPrewittve Tyler Kalinoskiile sayılar üreten Bandırma ekibisavunmada da istediği oyunu sergilerken25. dakikayı52-62 önde geçti. Kalan bölümdeoyun kontrolünü elinde tutan TEKSÜT Bandırma BK final çeyreğine de 58-68 önde girdi.

Final çeyreğine iyi başlayan taraf yine konuk ekip TEKSÜT Bandırma BK oldu. Yeşil-Beyazlılar hücumda sayı üretmekte zorlanmazkenAlperen Şengün ve Tyler Kalinoski ile bulduğu sayılarla 35. dakikada skor 68-79’a geldi. Kalan bölümde hücumda ve savunmada istediği oyunu ortaya koyan ve kontrollü oyununu sürdüren TEKSÜT Bandırma BK karşılaşmadan da 76-96 galibiyetle ayrıldı.

TEKSÜT Bandırma BK, ING Basketbol Süper Ligi 11. Hafta Karşılaşmasında İstanbul’da 7 AralıkCumartesi günü saat 15.15’teTRT Spor ve Tivibu Spor 2 ortak yayınıyla canlı olarak yayınlanacak mücadelede Galatasaray Doğa Sigorta’ya konuk olacak.

TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir:

‘‘Böyle bir Takıma sahip olduğum için çok şanslıyım.’’

            Mücadeleyi değerlendiren TEKSÜT Bandırma BK Başantrenörü Hakan Demir şunları söyledi: ‘‘Öncelikle böyle bir Takıma sahip olduğum için çok şanslıyım.Zaman zaman bireysel performanslarla alakalı dalgalanmalar yaşanabilse de biz Takım halinde hergün çok iyi savunma yapıyoruz ve topu iyi paylaşıyoruz.Takımım antrenmanlarda olsun, maçlarda olsun sahada en iyisini yapmaya gayret ediyorlar.Bu galibiyetle Şampiyonlar Ligi’nde grupta iddiamızısürdürmeye devam ediyoruz. Şimdi önümüzde Lig maçımız var. Orada da iyi bir başlangıç yaptık. Bugüne kadar ne yaptıysak, bundan sonra da aynıgrafiğimizi hafta sonu oynayacağımız karşılaşmadan galip gelerek sürdürmek istiyoruz.”’’ dedi.

            Bugün 5 sayı ve 11 ribaundluk performansı ile galibiyete katkı sağlayan Emanuel Terry ise şunları söyledi: ‘‘Zorlu bir karşılaşmadan galip olarak ayrıldık. Maça çok iyi hazırlanmıştık. Buraya neden geldiğimize değecek bir galibiyet elde ettik. Genç oyuncuların da bir adım ileriye atması, Takım için bir diğer pozitif durumdu. Takımı tebrik ediyorum.’’ dedi.

Maç:FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 7. Hafta Karşılaşması

Salon:Palaisdes Sports de Pau, Pau-Fransa

Hakemler:SaverioLanzarini (İtalya), Vladimir Jevtovic (Sırbistan), PetrHrusa (Çek Cumhuriyeti)

Periyotlar: 1P:23-312P:16-223P:19-154P:18-28MS:76-96

EB PauLacqOrthez: TyrusMcGee 11 sayı, 6 ribaund; LeoCavaliere 6 sayı, 3 ribaund; Ekene Ibekwe 19 sayı, 8 ribaund; PetrCornelie 8 sayı, 6 ribaund; Ronald Moore 2 sayı, 4 ribaund; DigueDiawara 6 sayı, 1 asist; JustinDentmon 24 sayı, 3 asist.

TEKSÜT Bandırma BK: Sadık Emir Kabaca 6 sayı, 1 ribaund; Erkan Yılmaz 1 asist; Tyler Kalinoski 18 sayı, 5 asist; Emanuel Terry 5 sayı, 11 ribaund; Jaime Smith 16 sayı, 8 asist; OmarPrewitt 11 sayı, 1 ribaund; Furkan Haltalı 2 sayı, 3 ribaund; Rıdvan Öncel 4 sayı, 2 ribaund; ŞehmusHazer 12 sayı, 1 asist; Alperen Şengün 20 sayı, 3 ribaund; IanHummer 2 sayı, 4 ribaund.



Anahtar Kelimeler: FARKLI GALİBİYET DÖNÜYOR
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli