Farklı görüşlerden, ortak protesto

Farklı görüşlerden, ortak protesto

Bandırma´daki 4 Eğitim sendikasından öğretmen cinayetine tepki

Bandırma´da ilçesinde faaliyet gösteren Eğitim İş, Türk Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen ve Eğitim Sen üyeleri Cumhuriyet Meydanında bir araya eylem yaptı. Ortak basın açıklamalarının okunduğu eylemde; İzmir´in Ödemiş ilçesi Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen´in öğrencisi tarafından tüfekle vurularak hayatını kaybetmesi üzerine, yaşanan öğretmen cinayetine tepki gösterildi.

Yaklaşık 100 öğretmenin destek verdiği eylemde, sendikaların başkanları basın açıklamasını da birlikte okudu. Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Önder Turhan, şiddet konusunda somut adımlar atılmasını istediklerinin altını çizdi. Turhan ?şiddeti nefretle kınıyoruz, reddediyor telin ediyoruz. Öğretmene şiddet konusunda tüm eğitim çalışanlarının tek vücut şekilde dimdik ayakta olduğunu tüm Türkiye kamuoyuna ilan ediyoruz. Öğretmene uygulanan şiddet olayları vuku bulduğunda sorumluluk makamlarını işgal edenlerin de kınama mesajlarını tabii ki olumlu buluyoruz. Ancak yetki sahibi olanların sadece kınamakla yetinmesini bir zafiyet olarak gördüğümüzü ve kendilerinden daha somut adımlar atmalarını da beklediğimizin bilinmesini istiyoruz.? dedi. Türk Eğitim Sen Bandırma Temsilcisi Mehmet Çalışkan da basın açıklamasının devamında terör saldırılarında hayatını kaybeden öğretmenleri gündeme taşıdı. Çalışkan ?okullarımız çocuklarımızın ve onların emanet edildiği öğretmenlerimizin kendilerini en güvende hissetmesi gereken yerlerdir. Okullarda güvenliği sağlayamamak demek, geleceğe sahip çıkamamak demektir.?diye konuştu. Eğitim İş Bandırma Temsilcisi Kadir Taylan ise açıklamasında, öğretmenlerin toplumda baş tacı edilmesi gerekirken yoksulluk ve işsizlikle her an karşı karşıya geldiğini söyledi.

/resimler/2017-12/20/2113052583535.jpg

              AİLLERDE DUYARLI OLMALI

Ailelerin de bu konuda duyarlı olması gerektiğini savunan Taylan ? Takdir edersiniz ki, eğiti, okul, aile ve çevre ile bütün olarak yürütülen bir süreçtir. Sizden tek arzumuz; öğrencilerimizle aramızda oluşturduğumuz sevgi ve saygıya dayalı beraberliğimize katkı sağlamanızdır? diye konuştu. Eğitim Sen Bandırma Temsilcisi Mustafa Kocataş, Bandırma´da ve ülke genelinde öğretmenlerin mobing ve baskı ile karşı karşıya kaldığına işaret ederek ? Öğretmen üzerinde veli, öğrenci baskısı, 147 BİMER arama hattı, Mobing uygulamalarında kaynaklı birçok öğretmen mağdur olmaktadır. Biz sendikalar olarak bu konular ile ilgili öğretmen ve idarecilerimizin yanında ve takipçisi olacağız.? dedi. Kocataş ilgililerden öğretmenden yana ve koruyu tavır alınmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

/resimler/2017-12/20/2202395610334.jpg



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli