Faili meçhul aydınlandı.

Faili meçhul aydınlandı.

Erdek'te, 7 Kasım 2013 tarihinde meydana gelen Cinayet olayı ile ilgili bir kişi yakalanarak çıkartıldığı Mahkemece tutuklandı.

Erdek’te kanı donduran cinayet 7 Kasım 2013 tarihinde meydana gelmişti. Polis Turgut Özal Bulvarı karşısında bulunan Zeytin Bahçesinde 18 bıçak darbesi ile vurularak öldürülmüş olan Azerbaycan uyruklu Saida Eyvazova (53)ün katili yakalamak için başlattığı çalışma 8 ayda sonuçlandı.

Erdek`te Turgut Özal Bulvarı, Kanal arkasında kalan Zeytin bahçesinde 18 bıçak darbesi ile vurularak öldürülmüş olarak bulunan Azerbaycan uyruklu Saida Eyvazova (53) ün Türkiye’de oturma izni alabilmek amacı ile Erdek`te Mustafa Dalgın isimli kişi ile resmi nikâhlı bulunuyordu.

Emniyet güçleri olay yeri inceleme ve cinayet mağdurun üzerinde bulunan cep telefonunun son görüşmelerinden yola çıkarak bazı isimler üzerinde yapılan soruşturma ve teknik takip 8 ayda sonuçlandı.

Erdek`te kanı donduran kadın cinayeti sabah saatlerinde bahçelerine zeytin toplamak üzere giden vatandaşlar tarafından görülmüştü.

Erdek Emniyet Müdürlüğü Cinayet masası ekipleri olay mahallinde yaptıkları inceleme sonucu hunharca katledilen kişinin Azerbaycan uyruklu Saida Eyvazova’ya ait olduğunun belirlenmesi üzerine başlatılan çalışmalar, 8 ay sonra Kapıdağ`ın karanlık vadilerinde katilin ele geçmesini sağladı.

8 ay süren teknik takip sonucu neticeye gitmek isteyen Balıkesir il cinayet cinayet masası dedektifleri Erdek, Doğanlar köyüne giderek Saida Eyvazova cinayeti ile ilgili olarak aslen Dursunbey nüfusuna kayıtlı İsmail Açık’ı gözaltına aldılar.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Cinayet masası dedektiflerince sürdürülen sorgulama sonrası hakkında oluşturulan suç dosyası ile birlikte Erdek, Cumhuriyet savcılığına sevk edilen İsmail Açık, Savcılık tarafından yapılan sorgulama ardından çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak ceza evine kondu.

Böylece geçtiğimiz Kazım ayında meydana gelen Azeri, Saida Eyvazova’nın cinayet zanlısı İsmail Açık`ın 8 aylık özgürlüğü Bandırma F tipi kapalı ceza ve hüküm evinde son buldu.

Azeri, Saida Eyvazova`nın cinayet zanlısı olarak yakalanıp tutuklanan İsmail Açık (35) in aslen Dursunbey ilçesi nüfusuna kayıtlı olup yaklaşık 2 yıldır Ormandan ihale ile aldığı matrah`ı kesmek amacı ile Doğanlar köyünde yaşadığı öğrenildi.

 

 



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli