?Eylül? ve Okullar Açılırken?

?Eylül? ve Okullar Açılırken?

Severim şu Eylül ayını? Yollara serilen yaprakların hışırtısından sonbaharın ayak seslerini dinlerim?

 

  ?Eylül? ve Okullar Açılırken?

Severim şu Eylül ayını? Yollara serilen yaprakların hışırtısından sonbaharın ayak seslerini dinlerim?      

Eylül ayları nedense öğrencilerimi, onların gözlerindeki öğrenme açlığını çağrıştırır? Hemen ilk gün öyle başlamam derse? Daha ilk günden defter ve kitaplardan söz etmeyi sevmem, tatilden yeni dönmüş öğrencilerime? Dinlenceden yeni dönmüş öğrencilerimin tatil anılarını çıkartıp, ısıtırım kendilerini yavaş yavaş okulun, sınıfın havasına?

/resimler/2015-9/28/1821572695099.jpg

             Okuduğum kitaplardan, okulun kazandırdıklarından, geleceğe olan yatırımların öneminden bahsederim kendilerine? Her öğrencimde mutlaka güzel bir taraf bulurum? Kimini çok kitap okuduğu için, kimini iyi fotoğraf çektiği için, kimini de spor kulüplerindeki başarısından dolayı alkışlar ve onore ederim?

/resimler/2015-9/28/1822555196131.jpg

          Öğrencilerin aileleri de benim için çok önemlidir? Mutlu bir aileden gelen öğrencilerimle, sıkıntı yaşayan öğrencilerimi bir teknede yoğurmaya çalışırım? Öncelikle öğrencilerimin yüreğine girmektir benim için önemli olan?

          Öğretmenlik dünyada benim için en kutsal meslektir? Bu meslekte hata yapma şansınız yoktur?  Çünkü yoğurduğunuz malzeme insandır, insan kalbinin ta kendisidir?

          İlk dersimde disiplin maddelerini sıralayarak öğrencilerimi esnetmem? Kravatlarını bağlar. Gömleklerinin yakalarını düzeltirim kendilerini mahcup etmeden? Filozofların güzel sizlerini hatırlatırım kendilerine? Ezberci eğitimin karşısındayımdır? Bunun için aklıma sık sık Syrus´un ?Pratik,bütün öğretmenlerin en iyisidir.?sözü gelir?.

/resimler/2015-9/28/1823187540288.jpg

      Tüm öğrencilerimi soru sormaları için cesaretlendiririm? Bishop´un sözü kulaklarıma çarpar:?Bireyin gördüğü eğitimin asıl amacı onu sürekli sorular biri haline getirmektir??

       Hele hele Williams´ın ?Okumasını biliyorsan, her insanın bir kitap olduğunu görebilirsin??sözü yabana atılacak bir söz müdür?

      Yazımı Lin Yutang´ın sözüyle noktalayayım??Akıllı adam hem kitapları, hem de doğrudan doğruya hayatı okur?? Öylr değil mi?...

    ????..

    Artık keyfim yerinde? Okullardaki zil seslerini duyup, yollarda öğrencileri görebiliyorum? Caddelerin ve sokakların daha canlı ve hareketli olacağını biliyorum?

     Okuyan, okutan, araştıran, sabırlı, insan sevgisi öyle dolu eğitimci arkadaşlara yeni eğitim-öğretim yılında başarılı çalışmalar diliyorum?.   Zeyyat SAYGIN

                                                                               Emekli Uzman Edebiyat Öğretmeni

/resimler/2015-9/28/1824076916292.jpg



Anahtar Kelimeler: Eylül Okullar Açılırken
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı