Evyapan ilkokulu klasiği

Evyapan ilkokulu klasiği

50 yıl önce kendilerini ilk okuldan mezun eden öğretmenlerini unutmadılar

Bandırma'nın eski okulları her biri, bir diğerinden daha değerlidir. İlkokullar, Orta okullar ve lise, İlk ve Orta okuldan diplomasını alıp ŞMG'ye yazılanlar O günlerin ŞMG sinden mezun olduklarında hiçbir farklı ders almaksızın önemli Üniversiteleri kazanmış kimselerdi.

Zaman su gibi akıp gitsede Bandırma okullarından mezun olan gençler ne okullarını nede sınıf öğretmenlerini onuyor. İşte bu noktada bugün yıkılarak tarihin derinliklerindeki yerini alsada, Bandırma'nın makuz tarihinde 1. okul (Maloz) 2. Okul (Vecihibey) ve 3. Okul Evyapan'ın mezunları yaşamda oldukça ne  Evyapan ilkokulu, nede Evyapan ilkokulu öğretmenleri unutulmayacaklardır.

Bunun tipik bir örneği bugün Belediye Çamlık Cafe'de yaşandı.  Evyapan ilkokulu 1977 mezunları ilkokul öğretmenleri Seniha Akbal'ın hayatlarına girişinin 50. yılını sade bir kahvaltıyla kutladılar.

Bu güzel günü düzenleyen dönemin öğrencileri Aysun Arabacı, Serpil Çetin, Çağlayan Balıbey, Cengiz Kurban, Hülya Kavaslar, Selçuk Tilki, Lemis Himmetoglu, Nurgül Egehan, Alev Peşte, Ferahnur Günüç ve Sait Karani öğretmenlerini çok sevdiklerini ne yaparlarsa yapsınlar onun hakkını ödemenin  mümkün olmadığını ifade ederken gözyaşlarını tutamadılar.

Bu sevgi selinin baş kahramanı Emekli Evyapan ilkokulu öğretmeni Seniha Akbal çiçeğini ve plaketini alırken mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Nice uzun süren birlikteliklere diyerek bu günü gururla sonlandırdılar...



Anahtar Kelimeler: Evyapan ilkokulu klasiği
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı