ETO’dan üyelerine kredi desteği açıklaması

ETO’dan üyelerine kredi desteği açıklaması

Kredi desteği, 6 ay anapara ve faiz ödemesiz, azami 36 ay vadeli ve yıllık yüzde 7,5 faiz/kâr oranlı olacak

Erdek Ticaret Odası(ETO), istihdamın korunması koşuluyla “Ekonomik İstikrar Kalkanı” önlemleri kapsamında yürürlüğe konulan “İşe Devam Kredi Desteği”nde, Hazine destekli KGF kefaletinin 100 milyar TL’ye, kullanılabilecek kredi limitinin ise 125 milyar TL’ye çıkarıldığını açıkladı.

ETO’nun açıklamasında, 0-25 milyon yıllık ciro(TL) ve azami kredi tutarı(TL) sahip bulunan KOBİ ve KOBİ dışı(Ticari kurumsal) kuruluşlarına desteğin 12 milyon 500 bin; 25-125 milyon arasında 62 milyon 500 bin; 125 milyon üzerinde 125 milyon olacağını bildirdi.

ETO’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu destekten herhangi bir sektör ayırımı gözetilmeksizin, salgından ekonomik olarak etkilenen KOBİ ve KOBİ dışı(Ticari kurumsal) tüm gerçek ve tüzel kişi işletmelerinin yararlanabileceği belirtilirken, destek kredisinden yararlanabilmek için 2020 Şubat sonu itibariyle kayıtlı çalışan sayısını koruma koşulu olduğuna dikkat çekildi.

Başvuruların, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım’a yapılabileceğine işaret edilirken, kredi desteğinin, 6 ay anapara ve faiz ödemesiz, azami 36 ay vadeli ve yıllık yüzde 7,5 faiz/kâr oranlı olacağı duyuruldu.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli