Etkili zayıflama çayı maça çayı tarifi nedir?

Etkili zayıflama çayı maça çayı tarifi nedir?

Maça çayının on beş gün süresince gölgede bekletilerek elde edilen ve toz haline getirilen bir çay olduğu bilinir.

Maça çayının on beş gün süresince gölgede bekletilerek elde edilen ve toz haline getirilen bir çay olduğu bilinir.

Etkili zayıflama çayı olarak popüler olan maça yeşil çay son yıllarda kilo veremeyen kişiler tarafından kullanılmaktadır.

Maça çayı nedir?

Maça çayının birçok faydalı özelliği bulunur. En bilindik özelliği kilo verdirmesidir. Kilo verdirebilmesinin en önemli nedeni ise maça çayı metabolizmayı etkili bir biçimde hızlandırır. Özellikle metabolizması çok yavaş olan, kilo veremeyen ve enerjisiz olan kişiler tarafından yoğun sayıda talep görmektedir. Metabolizmanın yavaş olmasının birçok belirtisi bulunur.

Maça çayı neye yarar?

Maça çayı metabolizmayı hızlandırıcı bir çay olarak birçok metabolizması yavaş olan kişi tarafından kullanılır. Kişiler spor yaparken veya diyet yaparken metabolizmaları yavaş bir halde kilo vermeye çalışabilirler. Fakat kişi sürekli olarak spor dahi yapsa metabolizması düzenli olarak çalışmıyorsa zayıflamak pek mümkün olmaz. Bireyin zayıflama süreci ağır aksak geçtiğinde motive düşüklüğü görülebilmektedir. Haliyle motive düştüğü zaman kilo verme süreci depresyon ile sonlandırılabilmektedir. Bu problemi çözme etkisine sahip olan matcha çayı metabolizmayı hızlandırarak duyguları ve bedeni belirli bir dengeye sokarak kilo verme sürecini keyifli bir hale getirmektedir. Bu çay on beş gün gölgede dinlendirilir ve sonrasında toz şekline getirilir. Bu sayede çayın lezzeti çok hoş bir hale gelir. Ayrıca bu işlem antioksidan derecesini de bir hayli yükseltmektedir. Yeşil çaydan daha etkili olan matcha çayı düzenli kullanılması tavsiye edilir.

Matcha tea faydaları nelerdir?

  • Sigara kullanımından kaynaklı olarak toksin oluşur. Bu toz toksin etkisini azaltan bir özelliğe sahiptir.
  • Maça çayının içinde kafein olduğu için uykusuzluğa yol açabilir. Bu çay uykudan önce içilmemelidir. En son içilme zamanı uyumadan 4 ya da 5 saat önce olabilir. Enerji takviyesi yapmak isteyen kişilerin ise sabah saatlerinde, güne başlamak için maça çayının kahvenin yerine kullanılması uygundur. Bu çayın kahveden farkı ise metabolizmayı hızlandırması ve yoğun miktarda yağ yakımı meydana getirmesidir. Maça tozu içildiği zaman kişinin vücudunda yağ yakımı gerçekleşir. Bu sayede bütün gün kişi enerjik bir şekilde gününü tamamlayabilir.

Matcha çayı tarifi

Maça çayının on beş gün süresince gölgede bekletilerek elde edilen ve toz haline getirilen bir çay olduğu bilinir. Kişi yoğurt ya da salata ile bu tozu tüketebilir veya çay olarak içebilir. Çay olarak hazırlanışı çok kolay olan matcha tozu ılık suya dökülür ve karıştırılır. Kaynayan suyun dinlendirildikten sonra toz ile demlendirilmesi tavsiye edilir. İyi bir şekilde karıştırılan çaya isteğe göre bal ilave edilerek içilebilir. Düzenli bir şekilde yeşil çay kullananlar kısa süre içerisinde etkili ve kalıcı bir zayıflama sağlayabilirler.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli