Etispor : 1 - Manyas Bld.spor : 4

Etispor : 1 - Manyas Bld.spor : 4

Eti, Manyas`a liderlik koltuğunu verdi.

Süper Amatör Lig 8`inci hafta müsabakalarına 09 Kasım 2014 Pazar günü oynanan 7 karşılaşma ile devam edildi.

Ligin 8`inci haftasında Etispor`un rakibi, bu sezon lige iyi bir başlangıç yaparak oynadığı 7 karşılaşmanın 6`sından sahadan galibiyetle ayrılıp puan cetvelinde Lider durumdaki Burhaniye Bld.spor ile aynı puanı paylaşarak averajla ikinci sırada yer alan Manyas Bld.spor`du.

Balıkesir Bölgesi Ulusal Yardımcı Hakemlerimizden Bilal Gölen`in yönettiği sinir katsayılarının yüksek olduğu karşılaşmanın ilk yarısı konuk ekibin 2-0 üstünlüğü ile kapanırken, karşılaşma boyunca sarı ve kırmızı kartlar havada uçuştu.

Oynadığı son dört karşılaşmadan iki beraberlik, iki galibiyet alarak düşme potasından uzaklaşma çabasında olan takımımız Etispor ile galip gelmesi halinde liderliğe yükselecek olan Manyas Bld.spor takımlarının kazanma arzusuyla başladığı mücadelede ilk tehlikeli atak Etispor`dan geldi.

Karşılaşmanın 7`inci dakikasında gelişen atağımız sonrasında kaleciyle karşı karşıya kalan Uğur, topu kale sahası içerisinden auta gönderince mutlak bir golden olduk. Bu pozisyondan bir dakika sonra konuk ekibin ani gelişen atağında top direğimizde patlayınca bu sefer Manyas mutlak golden oldu.

Karşılaşmanın 20`nci dakikasında sol taraftan gelişen atak sonrası topla buluşarak Manyas kalecisi Eren`le karşı karşıya kalan Uğur, çok müsait durumda olmasına rağmen topu auta göndererek adeta saç baş yoldurdu.

Uğur`un takım adına kaçırdığı bu fırsat sonrası atamayana atarlar misali sol taraftan gelişen Manyas atağında topla buluşan Samet`in, ceza sahasına girerken vuruşu kaleci Ahmet`in bakışları arasında filelerle buluştuğunda dakikalar 22`yi gösteriyordu. 0-1

Etispor 1-0 geriye düştükten sonra beraberlik golü için ataklarını sıklaştırsa da Barış`ın, gereksiz yere gördüğü ilk sarı kartın ardından karşılaşmanın 36`ıncı dakikasında Manyas ani gelişen atağında ikili mücadelede rakibini düşürmesi ikinci sarıyı getirince kartın rengi kırmızıya dönüştü ve Eti oyunda 10 kişi kaldı.

Manyas bu pozisyon sonrası yaklaşık 20-22 metre mesafeden kazandığı serbest vuruşu Samet direkt kaleye göndererek Ahmet`in bakışları arasında ağlarla buluşturunca ilk yarının skoru belirlendi. 0-2

İkinci yarının ilk atağında Eti ceza sahasına doğru gönderilen topu kaleci Ahmet gözleri ile takip edince arka direkte topa kafayla dokunan Kazım, skoru 0-3`e taşıdı.

Karşılaşmanın 60`ıncı dakikasında bu sefer Manyas Bld.spor`dan Ahmet, sinirlerine hakim olamayarak gereksiz yere kırmızıyla oyun dışı kalınca Manyas`ta, 10 kişi kaldı ve şartlar yeniden eşitlendi.

Dakikalar 67`yi gösterdiğinde sol taraftan İbrahim`in kendi çabasıyla getirip kalabalık defansa rağmen topu ağlara göndererek skoru 1-3 taşımasıyla Eti umutlandı. 80`de Eti defansının uzaklaştıramadığı topa Emre dokunarak skoru 1-4`e taşıdı.

81`de Ahmet Tarcan kırmızıyla oyun dışı kalınca Eti sahada 9 kişi kaldı. Karşılaşma boyunca sinirlerimize hakim olamayıp, bireysel hataların önüne geçemeyen Eti Lider karşısında adeta çöktük.

                                               Ekrem Nayan-SANAYİ ARENA



Kemal EKİNCİ
11.11.2014 11:52:09
Maçı 90 dakika izledim ETİSPOR Manyas takımından daha iyi bir takım fakat yorum yapılamıyor gibi geldi bana bu kadar sinir olurmu agrasif olunacağına agresif oynansa takım galip gelir Etispor takım olamamış Manyas takım olmuş ve koşuyorlar idman farkı ortaya çıktı burada yazık bu takıma yöneticiler acil tedbir almazsa bu takım küme düşer

Anahtar Kelimeler:
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı