Eski hakem Yalçın Darıcı, Bandırma'daydı

Eski hakem Yalçın Darıcı, Bandırma

Bandırmaspor-Hatayspor maçını yöneten hakemin mentörüydü



Eski hakem Yalçın Darıcı, Bandırma'daydı


Bandırmaspor-Hatayspor maçını yöneten hakemin mentörüydü



Eski
, başarılı futbol hakemlerinden Yalçın Darıcı, Bandırmaspor-Hatayspor maçını izledi. Darıcı, maçı yöneten İstanbul bölgesi hakemlerinden Bayram Başkan'ın mentörü olarak geldiğini belirtirken, şu bilgiyi verdi:

Futbol Federasyonu, daha kaliteli hakemlerin yetişmesine olanak sağlamak amacıyla umut veren hakemlerin gelişmesi için onlara mentörler veriyor. Mentör olarak bizler, görevlendirildiğimiz bir hakemin tüm maçlarını sezon boyunca izleyerek, onun hatalarını ve bu hataları gidermeleri için neler yapmaları gerektiğini belirleyerek, hakeme yardımcı oluyoruz. Buna paralel olarak ben de, İstanbul bölgesi hakemlerinden Bayram Başkan'ın mentörüyüm. Hakemimi, yönettiği bu maçta başarılı buldum.”

1936 yılında Kırşehir'de doğup, yaşamının büyük bölümünü Ankara'da geçirdiğini, mesleğinin deniz astsubaylığı olduğunu vurgulayan Darıcı, şunları söyledi:

10 yılı, bugünün Süper Ligi olan 1. Türkiye Ligi'nde olmak üzere 1963-1985 yılları arasında 23 yıl hakemlik yaptım. Bu süre içinde, Bandırma'ya da maç yönetmek için 4-5 kez geldim. Bandırmaspor'un maçlarını ayrıca başka kentlerde de yönettim.”

77 yaşındaki eski hakem Yalçın Darıcı, kendi dönemlerindeki hakemliğin, bugüne göre daha zor olduğunun altını çizerken, şu değerlendirmede bulundu:

Bizim dönemimizde tüm maçlar üç hakemle yönetilirdi. Üç hakemle çok derbi maçı yönettik. Şimdi hakem sayısı 4, hatta 6'ya çıktı. Yine bizim dönemimizde hakemler, en uzak kentlere bile otobüsle giderdi. Şimdi neredeyse tüm hakemler, her yere uçakla gidiyor.”





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı