Ertekin´den iddialı çıkış

Ertekin´den iddialı çıkış

?Kaygıya gerek yok... Bu takım, antrenörsüz oynasa lig ortalarda bitirir.?

Bandırmaspor ´da Gaziantep yenilgisi, ayrılan futbolcular, yeni gelen oyuncular sonrası Spor editörümüz Zeyyat Saygın´ın sorularını yanıtlayan Teknik patron İsmail Ertekin kafalardaki cevapsız sorulara açıklık getirdi.

İzmir´de oynanan Gaziantep karşılaşması yenilgisini yorumlayan Teknik Direktör İsmail Ertekin, ?Şanssızlık diye bir şey yok, eğer hata yapıyorsanız gol yersiniz. Hata yapmazsanız gol yemezsiniz. Antep maçında genel anlamda doğru işler yaptığımızı düşünüyorum.  Futbolda bunlar var. Bireysel küçük hatalar yapıyorsunuz, bu küçük hatalarda size pahalıya mal oluyor.?

?Bizim kazandığınız gol pozisyonlarında, doğru son pası veremezseniz kazanamazsınız.  1-1 den sonra bizim çok daha aktif olduğumuz pozisyonlar var. Maçın başında kolay pozisyon vermeden oynamamız maç olarak düşünüyorum. Yediğimiz gole bakarsak pozisyon eksikliği yok, bir serseri topun kale önünde bizden 3 onlardan bir oyuncu var, böyle bir pozisyonda küçük bir hata yapıyorsunuz ve uğraşıyorsunuz. 2. Devre gol buluyor, beraberliği sağlıyorsunuz. Ardından bizim çalışıp doğru işler yaptığımız kenar topları getiriyorsunuz ama son vuruşları veya son pasları yapamıyorsunuz. ?

?Böyle olunca maçın son 5 dakikalık bölümünde, hakeme fazla yüklenmek istemiyorum ama!... Hakikaten bu maçtaki gol pozisyonu öncesi resmen faul yani.?

?Olacak iş değil böyle bir pozisyonda da, sakatlık pozisyonunda sizim müdafaa oyuncunuz yerde yatıyor. O pozisyona faul vermiyor, oyun devam ediyor. Siz eksilmiş pozisyondasınız ve gol yiyiyorsunuz, böyle olunca da 2-1 mağlup oluyorsunuz.?

***Bandırmaspor´un önleme ihtiyacı var mı?..

?Şu an itibari ile bizim takım doğru yolda. Sadece puantaj olarak doğru yolda değil. Önümüzdeki Altınordu maçı ile onada başlayacağımızı düşünüyorum. Bizim takım özel maçların verdiği o tablo şehirde beklentiyi çok yükseltti. Ama şunu düşünmemiz lazım 17 tane şehir takımı ile savaşıyoruz. Takımların hepsinin lobileri var. Biz bir ilçe takımıyız. Bizim lobimiz onlar kadar güçlü değil. Ben bunu düşünerek sezon başında da aynı şeyi söyledi. Biz herkesi yenebiliriz, ama herkeste bizi yenebilir diye söylemişti. ?

*** Bizde Akhisar´ı örnek alırız Hocam!...

?Buradaki en büyük faktör, ilçe takımıyız diye kendimizi küçümseme adına söylemiyorum. Benim söylemek istediğim, 85. dakika eğer bu maç Bandırma´da oynansaydı, o hakem o pozisyona faul vermeme gibi bir lükse sahip olamaz. Böyle olunca da ben sebeplere sığınmak istemiyorum. Dışarda oynuyorum, şöyle oldu, böyle oldu demiyorum, ama maçın sonucuna baktığınızda, kritik harekete baktığınızda da bu sefer sinirleniyorsunuz. Ve bunları söylemek durumunda kalıyorsunuz. Maçın kaderini etkiliyor.?

?Şimdi burada 1 puanımız olsa şehirde bu kötümser tablo oluşmaz. Oluşan bu kötümser tabloyu Pozitif´e çeviremezsek ne ben, ne Bandırmaspor, nede Bandırmalılara fayda sağlar. ?

*** Gelenler ile gidenler arasındaki yorumunuz?...

?Profesyonel futbolda bunlar olağan şeyler. Her ligin kendine has, kendine özgü oyuncuları var. Siz deneme yapıyorsunuz. Bu lig de alttan getirdiğiniz oyuncular oynayabilir mi?.. Diye, Belli bir süre veya sene başında oynayamaz diye kriterler koyuyorsunuz.  Kriterlerin altındaki oyunculara diyorsunuz ki? ?Siz bu ligde oynayamazsınız, transfer yapmanızda fayda var.´ Bu kimsenin gücüne gitmemeli, profesyonel futbol bu, şimdi ben size soruyorum.  Bandırmapsor kulübünden üst lige giden bir tane oyuncu var. İsmet Hakkı Şimşek. Ümraniye de, oynuyor mu? Hayır? Ben bunu bir şey ispatlama adına söylemiyorum. Haklıyım anlamında da söylemiyorum. Ama profesyonel futbolun gereği bu.?

?Yarın oynar mı? İsmet Hakkı, oynayabilir de? Yetenekli mi? Yetenekli de? Başındaki Teknik direktör diyor ki? ?Bu takımda oynama şansına sahip değil.´ Diye düşünüyor.  Siz Teknik direktörünüze güveniyorsanız yapacağınız başka bir şey yok.?

?Bugün itibarı ile daha sonra giden arkadaşlarımız için söylüyorum. Ben onları gitsinler diye şey yapmadım. Entegrasyon olabilir mi? Bunları kazanabilir miyiz? Buraya getirebilir miyiz diye düşündüm?  Ama gitmezlerse de başımızın üzerinde yerleri var. Neden hiç kimseyi mağdur etme gibi bir lükse sahip değilim ben,  yukarda Allah var, Allahtan korkarım. Ben kimseyi mağdur etmem, eğer gitmezlerse de kalırlar, paralarını alırlar sezonun devre arasına kadar, devre arasında gidebilirlerse giderler. Diye söyledim. Ben onları sokağa atmadım, kapı önüne koymadım. Kimse olayı böyle düşünmesin.  ?

*** Devre arasındaki gibi sakin mizaçlı spor liderisiniz, o devre arasındaki olaylar doğrumu geldi kulağımıza?...

?Doğru şimdi Bandırmaspor kulübünde bende oyuncuyu oyundan çıkarıyorsam, orada da eğer teknik direktör bensem? O kulübün formasını yere atan hiçbir oyuncuyu af etmek ben.?

?Eğer formayı yere atıyorsanız, kalkıp yabancı dilde küfürlü bir şekilde konuşuyorsanız,  onu af etmem. Bende tepki gösterdim. Daha sonra dışarıya çıkardım. Böyle bir olay oluşursa bu oyuncunun da bu kulüpte yeri olmaz diye düşünüyorum.?

*** Beklemiyor muydunuz, böyle bir davranış  daha önce tanıma şansınız olmadı mı?...

?Çok kısa sürede olaylar gelişti. Baktığınızda 20-25 günlük bir süreçte tanısam da, tanımasam da ben başka bir şey söylemek istiyorum. Bu tür oyuncu ben ilk kez görüyorum. Çünkü bir oyuncu oyundan çıkıyorum diye asla bu tür tepki göstermez.  Tepkisini başka türlü gösterebilir. Maç biter gelirsin ?Niçin beni oyundan aldın.´ Diye Teknik direktör ile diyalog kurabilirsin. Gayet doğal ama kalkıp kulübün formasını yere atacaksın,  ayakkabılarını onun üzerine atacaksın. Böyle bir terbiyesizlik olur mu??

*** Ben o olumsuz tablodan, bu haftaki hazırlık maçına getireyim. Cumartesi günü Akhisar ile hazırlık maçı oynayacağız.  Bu maçtan beklentileriniz nelerdir, Neyi arayacaksınız bu maçta?...

?Yeni gelen arkadaşlarımız var. Henüz hazır değiller, bu maçta şans verebilir miyiz, veremez miyiz?  Fiziki açıdan çok hazır olmadıkları için vermeyi düşünmüyorum. Sakatlıktan korktuğum için. Yaş grubu olarak bu oyuncular 30 yaş grubu. 30 yaş grubu oldukları için de bu oyuncuları doğru zamanda, doğru şekilde takıma monte etmeliyiz. En ufak bir sakatlıklarında, bir ay geriye attığında, bundan hiç birimiz kazanç sağlamayız.?

*** Bu futbolcuların transfer olmasında sizin onayınız alındı değil mi?

?Tabi mutlaka, burada şimdi Bandırmaspor´un genel bütün transferlerinde hepsinde teknik direktör olarak ben ve arkadaşlarım, başkanım ve transferle ilgili yöneticilerle beraber hep birlikte yapıyoruz her şeyi.?

?Hiçbir şekilde, hiçbir oyuncuda, ?Ben bunu getirdim.´ Gibi bir şey oluşmadı, benim çalıştığım yerde de oluşmaz. ?

*** Siz Teknik direktör olarak iyi bilirsiniz, üst lig den gelen futbolcuların, alt ligde adaptasyonu hocaların işini biraz zorlaştırmaz mı?...

?Aynı fikirdeyim ama benim şu an gördüğüm olay, her iki oyuncu da oyuncuların genel arzusu, isteği, zorlamaları ile gerçekleşti. Biz illa ?Seni buraya getirelim´ diye bir talebimiz olmadı. Buradaki en büyük unsur bu, oyuncuların burayı istemesi bizi bu olaya itti. Oyuncu eğer burada oynamayı istiyorsa, hele hele zaten kaliteleri ortada bu iki oyuncuyu kalkıp tartışmamızın bir anlamı yor. Lige hazırladığımızda çok büyük katkı sağlayacaklarını düşünüyorum. Genç jenerasyondan gelen gençlerimizin de onlarla uyumda çok daha iyi iş çıkaracaklarını, daha performanslarını arttıracaklarını düşünüyorum.?

*** Son olarak Bandırmaspor taraftarlarını rahatlatalım? Onların kafalarında küçük sorular var. Tabi tabelaya bakarak yorumluyorlar. Biraz moralleri bozuk, rahatlatalım onları, hiç meraklanmasınlar, bunu sizin ağzınızdan alalım.

?Ben size bir şey söyleyeyim mi? Bu lig te bu takım antrenörsüz oynasa ligi orta sıralarda bitirir. Ben bu kadar  iddialıyım.

/resimler/2016-9/1/1616553619784.jpg

 



Anahtar Kelimeler: Ertekin iddialı çıkış
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli