Ertan´dan kararlı çıkış

Ertan´dan kararlı çıkış

DSP Erdek İlçe Başkanı Nevim Ertan: "Genel merkezimizin Ekrem İmamoğlu´nu desteklememe kararı yanlıştır"

Demokratik Sol Parti(DSP) Erdek İlçe Başkanı Nevim Ertan, partilerinin genel merkezinin, 23 Haziran´da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) adayı Ekrem İmamoğlu´nu desteklememe kararına karşı çıktı.

/resimler/2019-5/19/0005077050752.jpg

Ertan, Erdek Kadın Komisyonu Başkanı Aliye Neşe Karaaslan ve 31 Mart yerel seçiminde DSP Erdek belediye başkan adayı Suat Kurumahmut ile birlikte şu değerlendirmede bulundu:

"DSP, demokrat ve herkesin düşüncesine saygılı bir parti olarak biliniyor. Ancak genel merkezimizin, 23 Haziran İstanbul seçimleri için Ekrem İmamoğlu´nu desteklememe kararını doğru bulmuyorum. Partimiz üyelerinin özgür iradesine baskı anlamına gelen bu kararı onaylamıyor ve kınıyorum. Benimle birlikte partimin Erdek ilçe yönetiminde yer alan diğer arkadaşlarım da aynı görüşü paylaşıyor. DSP Genel Merkezi´nin bu kararı yakışmadı. Bu kararı içime sindiremedim.  Genel merkezimiz, bu tutumumuzu onaylamazlarsa istifa etmeye de hazırız."

/resimler/2019-5/19/0011084244916.jpg

Ülkemizin içinde bulunduğu ortam ve koşulların ağırlığına dikkati çeken DSP Erdek İlçe Başkanı Nevin Ertan, şunları söyledi:

"Ülkemizin içinde bulunduğu bu kaos ortamında partimiz üyelerinin, 23 Haziran´daki İstanbul seçiminde Ekrem İmamoğlu´na destek vermelerini, en azından sandığa giderek hür iradelerini kullanmalarını istiyoruz. Çünkü bu ortamda kişisel çıkarları bir yana bırakıp, ülkemizin düzlüğe çıkması için hepimizin gerekeni sandık başında yerine getirmesi gerektiğine inanıyorum."     ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Ertan kararlı çıkış
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false