ERKUL`DAN KIRIM İŞGALİNE TEPKİ

ERKUL`DAN KIRIM İŞGALİNE TEPKİ

Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, Kırım Özerk Bölgesinde meclis ve başbakanlık binasının Rus yanlıları tarafından işgal edilmesine tepki gösterdi

Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, Kırım Özerk Bölgesinde meclis ve başbakanlık binasının Rus yanlıları tarafından işgal edilmesine tepki gösterdi.

Erkul, Kırım Özerk Bölgesinde hükümet binalarının silahlı kişilerce işgal edilip parlamentoya Rus bayrağı çekilirken Türkiye gündeminin iç siyasi gelişme ve karışıklıklarla meşgul edilmeye çalışıldığını söyledi. Milliyetçi Hareket Partisi olarak dış Türkler ve sorunları konusuna ciddi hassasiyet duyduklarını dile getiren Erkul, “Dünyanın neresinde bir soykırım varsa, şuanda ülkesi parçalanıp işgal edilen bir ırk, millet, topluluk varsa bunlar Türklerdir. Başbakan, hükümet ve Cumhurbaşkanlığı bu konudaki hassasiyetlerini Rusya Federasyonu ve  tüm Dünya kamuoyuna duyurmaları gerekmektedir”dedi. Erkul, Ukrayna`nın iç barışının korunması ve toprak bütünlüğüne saygı ilkesi çerçevesinde yaşanan tüm karışıklıkların demokrasi ve hukuk kuralları içinde çözülmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false