Erkul: milli bayramların içi boşaltıldı

Erkul: milli bayramların içi boşaltıldı

Erkul, Cumhuriyetin ilanının 90.uncu yıl dönümünü kutladığımız bu günlerde Cumhuriyet ruhuna ve üniter devlet yapısına yönelik saldırıların arttığına üzülerek şahit olmaktayız.

Erkul: milli bayramların içi boşaltıldı

Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul,Cumhuriyetin ilanının 90.yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 Erkul, “Cumhuriyetin ilanının 90.uncu yıl dönümünü kutladığımız bu günlerde Cumhuriyet ruhuna ve üniter devlet yapısına yönelik saldırıların arttığına üzülerek şahit olmaktayız. AKP Hükümeti; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu kimliği ve kuruluş ilkelerini dinamitleyen, Türk Milletinin birliğine, bütünlüğüne zarar veren, üniter devlet yapımızı aşındırma amacı taşıyan ‘ açılım ’ adını verdiği bu “ yıkım ve ihanet” projelerine bir an önce son vermeli, ülkemizin ve insanımızın daha iyi koşullarda yaşaması, ülkemizin gelişip zenginleşmesine yönelik çalışmalara ağırlık vermelidir” dedi.

 -Milli bayramlar sönük geçmektedir

 Erkul “Bizlere düşen görev, huzur ve refah içerisinde bize bırakılan şehit kanlarıyla sulanmış vatan bayrağına ve vatan toprağına aynı bağlılıkla sahip çıkmaktır. Türk Milleti bir bütündür ve daima o bütünlüğünü koruyacaktır. Bugün bize düşen, bu ruh ve şuuru gelecek nesillere aktarmak, demokratik laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi, muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımaktır”şeklinde konuştu. Erkul şunları söyledi “AKP Hükumetinin Resmi Bayramların kutlanış şekliyle ilgili yönetmelik değişikliği ile resmi bayramların içi boşaltılıp, resmi bayramların toplu kutlanması engellendiği için halkın Milli bayramlara katılımı azalmıştır. Bunun neticesinde de Milli Bayramlar sönük geçmeye başlamıştır. AKP’nin milli kimliğe, milli gün ya da bayramlara yönelik saldırıları Türk milletinin varlığına ve birliğine yapılmış kara bir leke olarak tarihe geçecektir”

 -Milletimiz tuzakları bozacaktır

 AKP’nin milli bayramlara yönelik yapılan bu karalama kampanyalarının MHP’nin iktidarında son bulacağını dile getiren Erkul, “Bilinmelidir ki, Türk milleti Cumhuriyet ruhuna ve üniter devlet yapısına yönelik saldırıların ve niyetlerin farkında olup bu tuzakları bozacak cesaret ve azme ziyadesiyle sahiptir.Bağımsızlığını, birlik ve beraberliğini her şeyin üzerinde tutarak bunun için büyük mücadeleler veren aziz milletimiz, ebediyen bu topraklarda hür yaşayacak, Türkiye Cumhuriyet’i ve bu kutlu emanet her daim dimdik ayakta kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını saygı ve minnetle yâd ediyorum. Vatan uğruna gözlerini kırpmadan kendilerini feda eden aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum”dedi.

 

 




  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli