Erkul: Kapatmaya karşıyız

Erkul: Kapatmaya karşıyız

Hükumetin Dershaneler konusundaki tasarrufunu yanlış bulan MHP ilçe Başkanı Karani Erkul: Dershaneler ihtiyaçtan doğmuştur.``

Erkul:kapatmaya karşıyız

Milliyetçi Hareket Partisi Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul yaptığı yazılı basın açıklamasında, kanun zoruyla dershanelerin kapatılmasına karşı olduklarının altını çizdi.

Erkul “Dershane ve etüt merkezlerinin kapatmak için hazırlanan taslağın bu şekilde yasalaşması durumunda eğitimde büyük sıkıntılar yaşanacaktır. Dershaneleri kapatmak baskıcı zihniyetin yansımasıdır. Bu fırsat eşitliği ve hür teşebbüse de aykırıdır. Devlet, okullardaki eğitimin kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar yapması gerekirken okulların eğitimine destek veren kurumları kapatmaya çalışılmaktadır”dedi.

 -Dershaneler ihtiyaçtan doğmuştur

Dershanelerin ihtiyaçtan doğduğunun altını çizen Erkul “Bu ihtiyaçlar giderilmeden dershaneleri kapatmaya çalışmak son derece hatalıdır. Dershaneler fırsat eşitliğini sağlamaktadır. Orta sınıf ve orta sınıfın altındaki ailelerin çocukları dershanelere gitmektedir.İmkanı iyi olan okullarla ve insanlarla yarışabilmeleri için dershaneler bu açığı gidermektedir”şeklinde konuştu.

-Dershaneleri kapatmak PKK’ya yarar

Dershaneleri kapatmanın sadece terör örgütünün işine yarayacağını dile getiren Erkul “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da öğrenciler etüt merkezlerinde okuma salonlarında ve dershanelerde öğrenim görmezlerse özel okullara da gidemedikleri için okuyamayacak ve terör örgütünün kıskacına gireceklerdir. Bu durum Doğu ve Güneydoğu Bölgesindeki maddi durumu düşük ailelerin hayallerinin sönmesine neden olacaktır. Dershaneler kapatılarak ülkenin altına dinamik konulmak isteniyor”

 -Tuhaf bir taslak

Taslağın tuhaflıklarla dolu olduğunu dile getiren Erkul, taslak ingilizce kursların kapatılmamasını ön görürken matematik kurslarına yasak getirmektedir. Bu kadar mantıksızlık olabilirmi? Taslak öğrenci ve öğrenci velilerini de olumsuz yönde etkilemektedir. Gelecek konusunda zaten kaygılı olan genç nesiller şimdi bu sürecin belirsiz olmasından dolayı da endişeleri giderek artmaktadır”dedi.   

 
 
 


  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli