Erkul: çalışanlar hayal kırıklığı yaşadı

Erkul: çalışanlar hayal kırıklığı yaşadı

MHP ilçe Başkanı Karani Erkul; ``Asgari ücret en az bin 200 TL olmalıdır,Vatandaşla alay mı ediyorlar? ``

Erkul: çalışanlar hayal kırıklığı yaşadı  

MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul,  “Çalışanların büyük bir umutla beklediği 2014 yılında geçerli olacak olan asgari ücret açıklanmış ve kamuoyunda yine hayal kırıklığı meydana getirmiştir. Bu artış enflasyonun çok gerisinde kalmış ve çalışan kesimi açlıkla karşı karşıya bırakmıştır” dedi.

Asgari ücret en az bin 200 TL olmalıdır

Erkul “1 Ocak 2014 yılında geçerli olan asgari ücret ilk altı ay yüzde 5 artırılarak 846 TL, ikinci altı ay için de yüzde 6 artırılarak 891 TL olarak gerçekleşmiştir. Aralık 2013 tarihi itibariyle açlık sınırının bin 200 TL, yoksulluk sınırının ise 3 bin 300 TL`yi aştığı bir ortamda açıklanan bu rakam açlık sınırının altında bir rakam olup, çalışan kesimi yine hayal kırıklığına uğratmış ve açlıkla karşı karşıya bırakmıştır” şeklinde konuştu.

Asgari ücretin açlık sınırı olan bin 200 TL seviyesine çıkarılması gerektiğinin altını çizen Erkul “Asgari ücretin 846 TL olduğu bir ülkede çalışan kesimin büyük bir kısmı açlık sınırının altında ücret almakta olduğu bir gerçektir. Böylece vatandaşın alım gücü iyice düşmüş, sofrasında ekmek iyice küçülmüştür” ifadelerini kullandı.

-Vatandaşla alay mı ediyorlar?

AK Parti iktidarında özelleştirmelerin hızla devam ettiğini dile getiren Erkul devamında şunları söyledi “Her özelleştirme beraberinde binlerce işsiz bırakmakta ve sermaye çevrelerinin servetine servet katmaktadır. Bununla beraber örgütsüz ve kayıt dışı çalışan bu kesimde hayli bir artış olmuştur. AKP iktidarı döneminde çalışan kesimin alım gücü iyice düşmüş ve bu kesim büyük ücret kayıplarına uğramıştır. Petrol fiyatlarının ayda en az iki kere artırıldığı, piyasaya gelen zamların yıllık yüzde 20`leri aştığı bir ortamda asgari ücretin yüzde 5 artırılması bu çalışan kesimle alay etmek demektir”



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı