Erdek'te yürekleri ağza getiren kaza

Erdek

TIR'ın altında kalan ortaokul öğrencisinin ayağı kırıldı.

Büyük bir şans eseri can kaybının olmadığı kaza, Erdek'te Havuzlu meydan'da meydana geldi.

Erdek çarşı merkezinde Havuzlu Meydan etrafından geçmekte olan İsmail Ç. idaresindeki 09 ACD 70 Plaka sayılı Dorsenin ekli olduğu 09 ACC 458 plaka sayılı TIR, dönüş parkurunda Nerime Yüksel Ortaokulu öğrencisi Arda Aykan (11) in ayağını altına almak sureti ile kırılmasına neden oldu.

Kazanın etraftan görülmesi, TIR sürücüsünün uyarılması ardından başlayan kurtarma çalışmaları büyük bir panik içinde sürerken, emniyet güçleri vatandaştan gelen tepkiler üzerine güvenlik önlemlerini arttırarak, TIR sürücüsünün can emniyetini sağlamak için kendisini karakolda güven altına aldı.

Yoğun bir çaba sonucu daha fazla kayıp olmadan TIR'ın altından çıkartılan Nerime Yüksel Ortaokulu öğrencisi  Arda Aykan (11) kaldırıldığı Bandırma devlet hastanesinde ameliyata alınırken, yapılan açıklamada öğrencinin ayağında meydana gelen kırık dışında can kaybına neden olacak tahribatın söz konusu olmadığı belirtildi.

Erdek polisi kaza ile ilgili incelemeyi detaylı olarak evrak altına alarak konuyu Cumhuriyet savcılığına aktardı. 

Kaza birkez daha çevre yolunu gündeme getirdi.

Erdek'te yılan hikayesine dönen çevre yolu projesi 19 yıllık AK Parti döneminde çözüme kavuşturulamaması, meydana gelen bu kaza ile birkez daha akıllara, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen İlgen ailesini getirdi.

Böylesine önemli bir ihtiyacın sadece Kapıdağ'da Erdek'i aşarak adalar ve hatta Tekirdağ ile bütünleştirecek çevre yolunun ihtiyaçtan öte can ve mal kaybı açısından nedenli önemli olduğunu gösterdi.

4-5 km lik çevre yolu ile çözüme kavuşturulacak Erdek şehir içi trafiği  bugün meydana gelen kaza ile nedenli SOS verdiğini herkez gördü.

Yaşanılmasının düşünülmesi dahi insanın tüylerini diken diken yapan olası bir facia yaşanmadan bu sorunun çözümüne taraf olunmalı, aksi halde her kim olursa olsun facianın parçası olmaktan kurtulamaz.



Anahtar Kelimeler: Erdek' yürekleri getiren
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı