Erdek’te yeni deniz araçları projesi

Erdek’te yeni deniz araçları projesi

30 yıl ABD’de yaşayan Denizci Kaptan Selahattin Savak, Erdek’e yerleşerek, yeni deniz araçları buluşu ile dikkatleri üzerine topluyor.

Erdek’e bağlı Paşalimanı Adası’nda doğup, 30 yıl ABD’de yaşayan Selahattin Savak, Erdek’e yerleşerek, yeni deniz araçlarını kazandırmak için çalışmalar yapıyor.

Dünyada sadece kendisinin projelendirdiği katamaran tipi 16 metrelik, 50 kişilik yarım denizaltı gemisi, üç personele sahip askeri amaçlı deniz ambulansı ve deniz polisi gemisi, 120 kişilik olup, 120 kilometre hız yapabilen yolcu gemisi ve çok amaçlı kullanılabilen sahil güvenlik gemilerinin maketleri önünde bilgi veren Savak, “Bu araçlar, diğerlerine göre yüzde 60 yakıt ve yüzde 50 bakım-onarım tasarrufu sağlıyor” dedi.

Savak, bu deniz araçlarının isteyenlere kendisinin de içinde bulunduğu “Venüs Hovercraft” firması tarafından tersanelerde yaptırılabileceğini belirtti.

Erdek, Paşaliman’lı Denizci Kaptan Selahattin Savak Dünya Ülkelerindeki deniz teknik araçları üzerinde yaptığı inceleme sonrası Ulusal Türk deniz filosuna katkı sağlayacağına inandığı yeni bir deniz filosu için az mürettebat, az yakıt, seri performans, kara ile bağlantı sağlamak için liman, barınak gerektirmeyen deniz araçlarının proje çalışmasını makete indirgedi.

Selahattin Kaptan, Denizcilikte çığır açacak projesinin yaşama geçmesi için Venüs Hovercraft patenti altında hazırladığı maket modelleri Bandırma Manşet ile paylaştı.

Dünya’da bir eşi benzeri olmayan maket deniz araçları için proje destekçisi arayan Selahattin Kaptan, Katamaran sistemli, hava basınçlı deniz aracı icatlarının turizm, cankurtaran araçlarının Türk denizciliğine katılması Mavi Vatan Ulusal karasularımızda dünya denizciliğin de önemli bir ivme kat edileceğini ifade etti.



Anahtar Kelimeler: Erdek’ deniz araçları projesi
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı