Erdek`te su kesintisine acil önlem

Erdek`te su kesintisine acil önlem

Su kesintilerine neden olan Kaynarca ishale hattı onarıldı





Erdek'in Alaattin Mahallesi'nde yaşanan su kesintileri  sona erdi


Alaattin Mahallesi'nin Üst Kısımları, 100 Evler, 250 Evler, Belediye Evleri, Mavi Erdek Sitesi, Çağır Sitesi ve Çevresinde bulunan binaların, özellikle yaz aylarının büyük sıkıntısı olan su kesinlerine Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan'dan çözüm gecikmedi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan konu ile ilgili yaptığı açıklamada Kızarandere, 250 Evler ve Belediye Evleri sakinlerine buradan müjdeli haberi veriyorum. Artık boru çatlağı vb. arızalar olmadıkça, sularınız kesilmeyecek. Su kesintilerine nedeni olan Kaynarca Hattımızı yeniledik. Belediyemizin Kaynarca Suyu Dağıtım Hattı'ndan gelen su geçmişte, 200m3`lük depoya dökülmekteydi ve bu depo ile bölgedeki evler ile aynı hizada bulunmaktaydı. Bu nedenle tazyik sorunu yaşanmaktaydı. Belediye Evleri, 250 Evler ve Kızarandere çevresindeki evlerimize yaşayan vatandaşlarımız su sıkıntısı yaşanmaktaydılar.`` dedi.

Aysan``Yapımını tamamladığımız Proje ile Kaynarca`dan 1800m boru ile gelen dağıtım hattının depoalarının yerini değiştirdik. Suyun geliş eğimini arttırdık. Hacmi 200 tondan 700 ton'a çıkardık. Önceki yöntemlerimiz ile hidrofor kullanarak bölgeye su veriyorduk. En ufak elektrik kesintisi ve arızada bölgeye su veremiyorduk. Şimdi suyun doğal akışı ve tazyiki ile su dağıtımını yapmaya başladık. Bu durumda suyu hem fazla dağıtıyoruz, hem daha tazyikli su elde ediyoruz. Ayrıca elektrik kullanmadan su dağıtımı yapıyoruz. Kızarandere, Belediye Evleri, 250 Evler ve o civarda bulunan apartman ve sitelerde su sıkıntısının çözümledik. Özellikle de üst katlarda yaşayan vatandaşlarımızı susuzluktan kurtardık. Vatandaşlarımızı buradan uyarmakta fayda görüyorum, bu bölgede yaşıyor ve hala su sıkıntısı çekiyor iseler mutlaka kendi binalarına ait su tesisatlarını kontrol ettirmeleri gerekmektedir. Belediyemizin verdiği şehir suyu ile ilgili sorun ortadan kalkmıştır.`` derken
Ayrıca Kapıdağ Yarım Adası'nda bulunan doğal su kaynakları için ileriye dönük su sorununu çözümleyecek çalışmaların devam ettiğini katdetti.
Aysan özellikle Alaattin Mahallesi'nin Üst Kısımları, 100 Evler, 250 Evler, Belediye Evleri, Mavi Erdek Sitesi, Çağır Sitesi ve Çevresinde bulunan binalarında yaşayan vatandaşların önemli bir aksaklık olmadığı sürece sularının kesilmiyeceğini müjdeledi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli