Erdek'te Pandemi günleri

Erdek

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı: “Sokağa çıkma konusundaki sınırlamalara çok iyi uyan Erdeklilere teşekkür ederim” “Erdek’in 50 yıllık alt yapısı hazırlanıyor”

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.

“Covid-19” salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağına eksiksiz uyan Erdeklilere teşekkür eden Sarı, “Erdekli vatandaşlarımız, bırakın sokağa çıkma yasağı günlerini, bu yasaktan önce bile ‘Evde Kalın’ çağrımıza çok iyi uydular” dedi.

Koronavirüs(Kovid-19) salgınından korumak amacıyla ‘Erdek Kadın Dayanışma Platformu”nun maske üretimi için başta platformun kurucusu, Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı ve Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Koza Baycan olmak üzere bu konuda çalışma yapanlara teşekkür eden Sarı, şunları söyledi:

“Bu platform, önce Atatürk İlkokulu’nda maske üretimi yapıyordu. Ancak ne yazık ki bazı kişilerin, nedenini anlayamadığımız şekilde şikayeti sonucu bu okulda üretim yapmaları engellendi. Bu yüzden hiç istemediğimiz halde bu üretim için belediyemizin salonunu açmak zorunda kaldık.”

TURİZM SEZONUNDA PEK UMUTLU DEĞİLİM

Bu yıl Erdek turizminden pek umutlu olmadığını vurgulayan Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

“Dilerim yanılırım ama ilçemiz turizminin bu yıl çok canlı olacağını sanmıyorum. Otel ve turistik yerlerde alınacak önlemler, İçişleri ve Sağlık bakanlıklarının talimatları doğrultusunda olacak. Tabii ki denetimleri belediye olarak biz gerçekleştireceğiz. Sahillerde şezlong sayıları da sosyal mesafeyi korumak için çok azaltılacak.”

50 YILLIK ALT YAPIMIZ HAZIR OLACAK

Erdek’te önümüzdeki 50 yılın alt yapısının hazırlanmakta olduğunu vurgulayan Sarı, “Doğalgaz ilçe merkezinde hemen hemen tamamlandı. Bu işi üstlenen şirket, gösterilen ilgiden ve abone sayısından çok memnun. Koronavirüs olayı çıkmasa, doğalgazın bozduğu yollarımızın yamalarını şimdiye kadar bitirmiştik. Ancak bu yamaları haziran ayına kadar tamamlayacağız” dedi.

Erdek’in 1974 yılından kalma kanalizasyon şebekesinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına önümüzdeki aylarda başlanacağını belirten Sarı, “Su şebekemiz zaten hazırdı. Kanalizasyon da yapılacak. Böylece Erdek’in 50 yıllık alt yapısı tamamlanmış olacak” dedi.

“MAVİ BAYRAK”SIKINTISI YOK

Bu yıl da Erdek için “Mavi Bayrak” sorunu bulunmadığını açıklayan Sarı, şöyle konuştu:

“Bu yıl için de yine Çuğra ve Kurbağalıdere için Mavi Bayrak başvurularımızı yaparak su numunelerini düzenli olarak ilgili makamlara göndermiştik. Mavi Bayraklarımızı koruyacağımıza sanıyorum.”

HİZMETTE POLİTİKA OLMAZ

İçinde bulunduğumuz Covid-19 mücadelesi sırasında hükümetin, CHP’li belediyelerin halka yardım etmelerini engellemesini yanlış bulduğunu vurgulayan Sarı, “Belediyeler, eğer bir kampanya başlatacaklarsa elbette ki İçişleri Bakanlığı veya valiliklerden izin almak zorundadırlar. Ancak belediye yasasında vatandaşlardan ‘şartlı bağış’ almalarının önünde bir engel yoktur. Anlamadığım bir nokta da şudur: Bu ortamda, belediyelerin vatandaşlara yardım yapmalarını engellemeye kalkmanın hiçbir mantığı yoktur. Hizmette politika olmaz.”

ÇEVRE YOLU ÖNEMLİ

Erdek içindeki trafik sıkıntısını aşmak için bir çevre yolunun yapımının kaçınılmaz olduğuna dikkati çeken Sarı, “Erdek’ten, İlhanlar’a yapılacak 16 kilometrelik bir çevre yolundan sonra İstanbul ve Tekirdağ’a deniz ulaşımı çok kısa bir sürede gerçekleşebilir. Bu yol, Erdek’in şehir içi trafiğini çok rahatlatır” dedi.

YAZLIKÇILARIN DURUMU

“Covid-19” mücadelesinin sürdüğü şu günlerde, Erdek merkezinde bir yazlıkçı akını olmadığını belirten Sarı, “Sadece turistik kırsal mahallelerimizde yazlıkçıların, evlerine gelmeye başladıklarını görüyoruz. Zaten bizim, yazlıkçıların ve vatandaşlarımızın seyahat özgürlüklerini kısıtlama hakkımız da yok. Bu konuda gerekli talimatları ancak İçişleri Bakanlığı verebilir” diye konuştu.

Sarı, bu ortamda da büyük bir özveriyle görev yapan Erdek Belediyesi personeline minnettar olduğunu bir kez daha dile getirirken, “Onlarla gurur duyuyorum” dedi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek' Pandemi günleri
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli