Erdek'te, Milli Mücadele'nin 102. yılı

Erdek

Erdek'te, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Erdek’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıldönümü kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, koronavirüs (Covid-19) salgınından korunmak ve salgının yayılmasını engellemek sebebiyle alınan tedbirler doğrultusunda Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen programda, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ay-yıldızlı bayrağımız göndere çekildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Gençlik ve Spor Müdür Vekili Salman Koçu tarafından yapıldı. Erdek Anadolu Lisesi öğrencilerinin okuyacakları şiirler, Atatürk’ün Gençliğe hitabesinin Erdek Anadolu Lisesi öğrencisi Hasan Öztürk tarafından okunması, milli sporcularımızın tanıtılması ve ödül töreni ve yapıldı

 

Daha sonra Erdek Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu. Gençliğe hitabenin okunmasından sonra ilçemizde milli sporcu unvanı almaya hak kazanmış öğrencilerden Yüksek Atlama Türkiye Şampiyonu ve 2024 Dünya Olimpiyatları Aday Adayı Derya Sayraman, Yüksek Atlama Türkiye Şampiyonu, Çoklu Branşlar Türkiye Şampiyonu ve 2024 Dünya Olimpiyatları Aday Adayı Aleyna Karaca ile 2019 Muay Thai Şampiyonu Doğa Dikmen'e ve Milli Antrenör Niyazi Gülhan'a hediyeleri Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy tarafından verildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 'Ata'nın Işığında' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında ödül kazanan öğrencilere ödülleri verildi.

Ortaokullar arasında düzenlenen şiir ve resim yarışmasında 1. olan 18 Eylül Ortaokulu öğrencisi Deniz Tuna'ya ödülünü Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy verdi.

Ortaokullar arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında 1. olan Ahmed Vehbi Çıkrıkçıoğlu İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammed Talha Horasan'a ödülünü Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ömer Karakaş verdi.

Liseler arasında düzenlenen şiir yarışmasında Ahmed Vehbi Çıkrıkçıoğlu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Betil Tüfekçioğlu'na ödülünü Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı verdi.

Liseler arasında düzenlenen şiir yarışmasında Ahmed Vehbi Çıkrıkçıoğlu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hatice Kübra Baz'a ödülünü Erdek Cumhuriyet Başsavcısı Sercan Atakan verdi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören burada son buldu. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Dijital Kutlama Programı ise; Saat: 11.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı , Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy’un günün anlam ve önemine ilişkin konuşması, Karşıyaka Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Gençliğin Ata’ya Cevabı’nın okunması, Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin şiirlerini okumalarının ardından halk oyunları videosu gerçekleştirilerek kutlamalar sona erdi.



Anahtar Kelimeler: Erdek' Milli Mücadele' .
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı