Erdek'te, Kuduz aşı programı

Erdek

Bağ, Bahçe, Ağıl ve Sokağın gönüllü bekçileri Köpekler planlı Kuduz aşılama programı ile güvence altına alınıyor

Erdek Tarım İlçe Müdürlüğü, Veteriner Hekimliği periyodik mevsimsel program içinde gerçekleştirdiği kuduz aşısı çalışması sürüyor.

22 Haziran Pazartesi günü 5 kişilik teknik ekiple başlayan dönem aşı programı ile 10 kırsal mahallede yaşayan, bağ, bahçe, ağıl ve evlerde bulunan sahipli köpeklerin yanı sıra sahipsiz olan köpeklerinde kuduz aşıları yapıldı.

Bugüne dek 10 Mahallede 350 dolayında köpeğin aşılandığı program kapsamında sahipli köpekler aşılama merkezlerine sahipleri tarafından getirilerek aşılanırken, sahipsiz köpeklerde görevli ekip tarafından yemleme programı içinde yakalanarak aşılanıyor.

Geçtiğimiz 22 Haziran Pazartesi günü başlayan dönemsel Kuduz aşı kampanyası öncelikle yaz dönemi nedeniyle tatilci popülasyonu etkin olan mahalleler öncelikli olmak üzere, kent merkezinde sahipleri tarafından ilçe tarım müdürlüğüne getirilen köpeklerin aşıları görevli Veteriner hekimleri tarafından yapılıyor.

Erdek İlçe Tarım Müdürü Dilek Işıktaş, periyodik olarak her yıl bu mevsimde yapılagelmekte olan planlı kuduz aşısı programının geçtiğimiz Pazartesi günü başladığını, tatilci popülasyonunun artış gösterdiği kırsal mahalleler başta olmak üzere, tüm mahallelerin taramadan geçirilerek kampanya içinde aşıların yapılacağını açıkladı.



Anahtar Kelimeler: Erdek' Kuduz programı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli