Erdek`te kör var mı?...

Erdek`te kör var mı?...

Körlerin yön bulmasını sağlayan proje düşüncesi güzel, uygulama kötü!...

Erdek`te kör var mı ?...

Erdek`te kör var mı ? Yok mu? bunu bilemeyiz ancak gözlemlerimiz sonucu 3 esnaf ve bunları görmeyen bir zabıta müdürlüğünden oluşan 4 adet kör pespit ettik.

Haberimize konu oluşturan yer Erdek`in en güzel yürüyüş alanlarından Erdek Hükümet konağı ile Kurbağalı arasında yeni düzenlenen Neyyire & Sıtkı caddesi.

Her ne kadar tabelalar ve kayıtlar`da Neyyire Sıtkı olarak yer alıp, tekil kişi olarak anlaşılsada yapılan araştırmalarda Neyyire & Sıtkı karı koca olan bir aileye ait iki isim olduğu bilinmektedir.

Bu aile şu anda yeni yapılan Erdek Devlet Hastanesinin eski yer ve bina sahipleri, Caddeye isimlerinin veriliş nedeni ise tabiki kendi evlerini insan yaşamına pozitif enerji katması düşüncesinden hareketle kendi mülklerini hastaneye bağışlamış olmaları.

İşte bu caddenin yıllar sonra yeniden düzenlenerek Neyyire & Sıtkı`nın ruhuna rahmet, yaşayan insan hizmetine sunulması adına düşünülen projede engelli vatandaşlarımızda düşünülmüş.

Özellikle görme engelli vatandaşlarımızın yol ve yön bulmalarını sağlayan uluslararası standartlardaki sarı yollar bir çok kimse tarafından ne olduğu bilinmesede, uygulama anlamındaki düşünceyi kutlamak gerek.

Erdek`te kör mar mı?

Erdek`te kör vatandaşımızın varlığı hakkında bilgimiz yok, ama olmayacağı noktasında da garantimiz yok, biz haberimizi sayfamıza taşırken gözlemlediğimiz kör sayısı sadece 4 tü, üç`ü bu çizgileri işgan eden esnaf, biriside bunları görmeyen Erdek zabıtası !...






Ekrem Yakar
6.09.2013 16:21:07
Bir işi,iş olsun torba dolsun diye yaparsan kör olmaya zaten gerek yok.!Esnafımız o sarı çizginin ne amaçla yapıldığını bilmiyor olabilir suçlamamak lazım. Esnafa açıklama yapmayan görevlilere hesap sormak lazım.... Siz ne işe yararsınız diye...!

düşünen adam
7.09.2013 21:58:18
Engelliler için yapılan her hareket gelişmişlik göstergesidir. aksini düşünen ve onları yok sayanlar hangi çağda yaşadıklarını bir kez daha gözden geçirmelidir.

Ahmet çıtak
8.09.2013 13:42:13
Normaldir aysan seçimi kaybedeceğini anlayınca körlerin oyunu alayım dedi baktı ki kör yok bu defa esnafın oyunu alayım dedi. ama nafile işi bitti.

  • Pazartesi 30.9 ° / 15.7 ° Güneşli
  • Salı 38 ° / 20 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.1 ° / 21.1 ° Güneşli