ERDEK`TE KİTAP KUMBARAM PROJESİ

ERDEK`TE KİTAP KUMBARAM PROJESİ

Erdek'te öğrencilere kitap okuma bilincini aşılamak ve kendi biriktirdikleri para ile kitap alma alışkanlığını kazandırmak amacıyla "Kitap Kumbaram" projesi hayata geçirildi.

Erdek’te öğrencilere kitap okuma bilincini aşılamak ve kendi biriktirdikleri para ile kitap alma alışkanlığını kazandırmak amacıyla "Kitap Kumbaram" projesi hayata geçirildi.

                Halitpaşa İlkokulunda düzenlenen "Kitap Kumbaram" projesi sergisine Kaymakam İsmail KAYGISIZ, Milli Eğitim Müdürü Ömer CEYLAN, Halitpaşa İlkokulu Müdürü Serhat DENİZ, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Erdek’te ilk kez gerçekleştirilen projede ilk önce tüm öğrencilere okul idareleri tarafından bedava kumbara dağıtıldı. Kumbaraları evlerine götüren çocuklar  yaklaşık iki ay boyunca para biriktirdiler. İlki Halitpaşa İlkokulunda  açılan kitap sergisinden biriktirdikleri paralarla istedikleri kitabı aldılar. 

                Kaymakam İsmail KAYGISIZ, “Tutumlu olma ve kitap okuma alışkanlığı kavramlarının eğlenceli bir etkinlik aracılığıyla çocuklara benimsetilmesini hedefleyen bu projede çocuklara para biriktirerek kendi kitaplarını kendilerinin alabileceklerini öğretiyoruz. Tutumlu ve kitap okuma alışkanlığı kazanmış bir nesil hedefliyoruz” dedi.



  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu