Erdek'te ilk çalışma

Erdek

Erdek Anadolu Lisesi'nde "robot kulübü" kuruldu

Erdek Anadolu Lisesi'nde, ilçe tarihinde ilk kez olarak "robot kulübü" kuruldu.

Okul Müdürü İdris İsmet Sezgin'in görevlendirdiği fizik öğretmeni Mehmet Emin Kotan'ın gözetiminde oluşturulan kulüpte 28 öğrenci, 2 baş mentör bulunuyor.

Okula bu eğitim-öğretim yılında, İstanbul Ticaret Odası Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nden naklen gelen 11. sınıf (Lise 3) öğrencisi Saliha Nur Değirmenci, eski okulunda,  bu konuda gerçekleştirdiği çalışmaları kulüp üyesi arkadaşlarıyla paylaşarak onları yönlendiriyor. İstanbul'daki öğrencilik yaşamı sırasında, bu alanda ulusal ve uluslararası yarışmalarda önemli başarılara imza atan Değirmenci, "Robeal Kulüp" ismi altında Erdek'te kurdukları kulübün henüz çok yeni olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Kulübümüze hâlen İstanbul Aydın Üniversitesi'nde okuyan ağabeyim Salih Değirmenci de dışarıdan mentörlük yapıyor. Hedefimiz, yapacağımız robotlarla ülkemiz ve uluslararası düzeyde yarışmalara katılmak. ABD'de bu yarışmaları bir vakıf düzenliyor. Türkiye'de ise bu yarışmalar, Fikret Yüksel Vakfı'nın organizasyonunda gerçekleşiyor. yarışmaya katılım için 6 bin dolarlık bir ödeme yapmak gerekiyor. Bunun 4 bin dolarını bu vakıf karşıladı. Şimdi, 2 bin dolara ihtiyacımız var. Yarışma 9 mart 2020'de yapılacak. ABD'de, bu alanda yarışmalara 22 ülkeden 84 takım katılıyor ve bu sayı her geçen gün artıyor."

 Okul müdürü İdris İsmet Sezgin ve robot kulübünün çalışmalarında yardımcı olan fizik öğretmeni Mehmet Emin Kotan, "Kulübümüz henüz emekleme aşamasında. Elimizden geldiğince destek verdiğimiz kulübümüzün önümüzdeki dönemlerde önemli başarılara imza atacağına inanıyoruz" dediler. 

Turan Ticaret, Haluk Can Turan, Erdek Ticaret Odası, Damla Ticaret, "Robeal Kulüp" ün teknolejik çalışmalarına mali katkıda bulundu.

"Robeal Kulüp" mali olanakların kısıtlı kalması, çalışmaların aksamadan devam etmesi adına yeni sponsörlerin katkıda buunmasını bekliyor.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek' çalışma
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli