Erdek`te, görkemli kurtuluş töreni

Erdek`te, görkemli kurtuluş töreni

Erdek`in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Erdek`in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü Cumhuriyet alanında düzenlenen törenlerle kutlandı.

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milletvekilleri M.Cemal Öztaylan, Namık Havutça, Haluk Koç, H. Ahmet Gümüş, Nedret Akova,  Garnizon komutan Dnz. Kur. Kd.Alb.Serhat Bağlarlıoğlu, Cumhuriyet savcısı Erhan Çubuk,un yanı sıra birçok bölge Belediye başkanı, parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri hazır bulundu.

Erdek Cumhuriyet alanında saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan tören, Çelenklerin anıta sunulması ardından sembolik esaretten kurtarılma provası, aynı anda okunan sela ve kesilen kurban ardından protokol şeref tribününe geçerken, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan günün önem ve mahiyetini içeren konuşma yaptı.

M.Kemalpaşa`dan gelen Mehteran takımının Cumhuriyet alanındaki konseri ardından, okul gösteri ekiplerinin folklor gösterileri yaptı, şiirler okundu,  Bayrak ve flamaların ardından Erdek avcılar kulübünün geçitten geçmesi ile son buldu.

  Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın konuşması

Havasına, denizine, toprağına yürekten bağlı olduğum ve hizmet vermekten gurur duyduğum, güzel memleketim, Erdek’in kurtuluşunun 91.yılını kutluyoruz.

Ne Mutlu Bize… Hepimize kutlu olsun.

Bize bu güzel günü bağışlayan başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarına, şehit ve gazilerimize, göz bebeğimiz silahlı kuvvetlerimize ve emniyet teşkilatımıza, Erdek Halkı ve konuklarımız adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum, Allah onlardan razı olsun.

Sevgili Hemşerilerim,

 “Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe,

yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez.”demiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk…

Arzumuz ve amacımız, çok uzun yıllardan bu yana, barış ve kardeşliğin, dostluğun havasını soluyan insanlarımıza, hizmet edebilmektir. Kardeşlik ve dayanışma duyguları içerisinde, kalkınan, gelişen ve güzelleşen Erdek’imizde barış ve dostluk içinde yaşamak istiyoruz.

Sevgili Hemşerilerim,

Bu gün şurada yükselen modern devlet hastanemiz, sahil mahallemizdeki spor salonumuz, yepyeni anaokulumuz, yenilenen caddelerimiz, çiçeklerle süslediğimiz parklarımız ve buradan sayamayacağım birçok çalışma ve projemiz ile Erdek’imizi daha güzel daha yaşanabilir bir şehre dönüştürmek için uğraşıyoruz.

Bu hizmetleri sizlerden aldığımız güçle tamamladık. Ayrıca Kastri imar çalışmalarını tamamladık, sırada çuğra bölgemiz, narlı köyümüz ve Paşalimanı Adası imar planları var. Çok yakında doğalgazımızı, sizlerin gayretleriyle Erdek’imize getireceğiz.

Kısıtlı imkânlarımız, neredeyse yok denecek kadar az mali olanaklarımızla, en iyi hizmeti size sunmaya özen gösteriyoruz.

Sırada birçok projemiz daha var, hepsi ayrı ayrı önem taşıyan bu projeler için çalışmalarımız sürüyoruz. Erdek’imize değer katacak Cuğra sahil bandı düzenlemesi, toplu konut, kapalı pazar yeri, modern otobüs garajı, çevre yolu ve yat limanı gibi katma değeri yüksek yatırımlarla, Erdek’mizi daha da ileriye taşıyacağız.

Yediden yetmişe gelir seviyesinin yükseleceği, gençlerimize iş olanaklarının sağlanacağı bir kent için çalışıyoruz.

İnanıyor ve biliyoruz ki, Erdek’te yaşayan herkes çağdaş, modern, huzurlu bir kentte yaşamanın tadına varmak istiyor.

        Amacım, isteğim ve tutkum böyle bir kenti oluşturmaktır. Çağdaş yaşamın yolunda, her geçen gün daha da ışıldayan bir kentte yaşamak, hepimizin hakkıdır.

Sevgili Hemşerilerim,

Biz Erdek’li olmaktan sevinç duyuyoruz.

        Biz Erdek’li olmaktan onur duyuyoruz.

        Biz Erdek’li olmaktan gurur duyuyoruz.

91 yıl önce atalarımızın tek vücut olup kazandığı zafer gibi, hayal ettiğimiz Erdek’i birlikte inşa edelim ve kahraman atalarımıza layık bir şekilde, evlatlarımıza armağan edelim,  

Sözlerime son vermeden önce, bizler için büyük bir özveri ile çalışan sessiz kahramanlarımıza da teşekkür etmek istiyorum.

Erdek’in gelişmesine büyük katkıda bulunan silahlı kuvvetlerimizin değerli üyeleri mayın filo komutanlığımıza, gece gündüz demeden huzurumuzu ve güvenliğimizi sağlayan emniyet ve jandarma teşkilatımıza, doktorlarımıza, hemşirelerimize ve sağlık personelimize, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı hayata hazırlayan öğretmenlerimize, tüm kamu kurumlarında çalışan personelimize ve memleketi için durmaksızın çalışan belediye personelimize şahsım ve siz değerli Erdek halkı adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Bu duygular içerisinde, Kahraman atalarımızın, canları pahasına korudukları ve düşmana teslim etmedikleri, Büyük Türkiye’mizin incisi Erdek’imizin, masmavi gökyüzündeki, şanlı bayrağımızın, sonsuza dek dalgalanması dileklerimle.

En derin sevgi ve saygılarımı sunar, sağlık ve mutluluklar dilerim.



  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false