Erdek’te fırtına etkisi

Erdek’te fırtına etkisi

Kaymakam Ekrem Çalık: “İlçede ciddi bir sıkıntı yok”

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, elverişsiz hava koşullarının ilçede önemli bir sorun yaratmadığını, bu konuda vatandaşlardan ve muhtarlardan iletilen ciddi bir sıkıntı yaşanmadığını açıkladı.

Yukarı Yapıcı Mahallesi’ndeki caminin aleminin devrilme tehlikesine karşı itfaiye tarafından yerinden alındığını belirten Çalık, şu bilgiyi verdi:

“Erdek’te zaman zaman kesilen elektriklerin dışında önemli bir sorun yok. Sadece Erdek-Bandırma arasındaki eski kamplar karayolunda trafik işlemiyor. Adalara feribot seferleri yapılamıyor. Yalnızca cankurtaran, Marmara Adası’na sefer yapıyor. Balıkçılar da doğal olarak denize açılamıyor. Biz de Kaymakamlık olarak üzerimize düşen görevi, ilgili dairelerle koordinasyon içinde yerine getiriyoruz.” 

Erdek'te 2 gün boyunca devam eden olumsuz hava koşulları herzaman olduğu gibi otogar'ın suyla dolduğu, doğalgaz kazıları nedeni ile dolgu yapılan yollarda dolgular açılarak büyük çukurlar oluştu.  Yağış nedeni ile etkili olan Kanava deresi Askeri kamplar bölgesinde karayolunu etkisi altına alıp, yolun trafik'e kapanmasına neden olması üzerine Erdek belediyesi aynı bölgede bulunan ve ulaşım konusunda çaresiz kalan öğrenciler için özel otobüs tahsis etti. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek’ fırtına etkisi
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu