Erdek’te erken yaz

Erdek’te erken yaz

Havaların normalin üzerinde sıcak seyretmesi, Erdek’te bulunan turizm işletmeleri sezonu bir ay erken açmasına neden oldu.

Havaların normalin üzerinde sıcak seyretmesi, Erdek’te bulunan turizm işletmeleri sezonu bir ay erken açmalarına neden oldu.

Tatil ve turizmde cazibe merkezi Erdek’te yaşanan altyapı çalışmalarına rağmen başarılı bir sezon beklentisi içinde olan işletmeler geçmiş yıllara oranla kapılarını bir ay önce açtılar.

Uzun yıllar hava koşulları ile ilgili olarak Haziran’ın son haftasında hazırlıklarını tamamlayan işletmeler buna iki sezonluk pandemi olumsuzluğu da eklenince ya zarar ettiler, ya da zararın eşiğinden döndüler.

2022 yaz sezonu iklim şartları ile bağlantılı olarak birçoğu Mayıs başında, geri kalanlar ise 15 Mayıs itibariyle sezon hazırlıklarını tamamlamış oldu. Mayıs ayı ile birlikte Haziran başında yaşanan hava sıcaklığı Erdek’teki işletmelerin %30 dolayında doluluk oranı ile sezona girmelerine neden oldu.

25 derecenin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, bölgesel ve günlük tatilcileri de harekete geçirdi. Erdek, özellikle hafta sonları yoğun bir talep görmeye başladı. Erdek Cuğra plajlarında güneşlenenler, önceki yılda karşılaştıkları müsilaj olumsuzluğundan arınmış plajlarda rahatlıkla denize girmenin keyfini yaşamaya başladılar.

Bu arada sandal ve kıyı oltacılığı keyfini yaşayanlarda, tutukları balıkların keyfini yaşıyor…



Mustafa Deveçeker
10.06.2022 09:08:08
Analiz yapıldımı.? Koça bir kış kanal ları denize aktı.

Anahtar Kelimeler: Erdek’ erken
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı