Erdek'te bozulan yollar onarılacak

Erdek

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı: “Erdek Vergi Dairesi binası kaçak konumda” “Erdek’e kültür merkezini yapacağız”

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞME

Ankara’da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile çok sıcak bir görüşme yaptığını belirten Sarı, şunları söyledi:

“Sayın Genel Başkanımızı, cezamın biterek yeniden görevimin başına döneceğim 26 Şubat için Erdek’e davet ettim. Programı uygun olduğu takdirde gelebileceğini belirtti. Bu arada, son kurultayda Muharrem İnce’ye verdiğim destek ve bu konuda paylaştığım sosyal medya mesajları konusunu da Genel Başkanımıza kendim dile getirdim. Bu mesajların bazılarında haddimi aştığımı vurgulayarak, Genel Başkanımızdan özür diledim. Büyük bir olgunlukla, Politikada olur böyle şeyler’ dedi. Sayın Kılıçdaroğlu, gerçekten çok dürüst bir lider. Tabii, Genel Başkanımızla bazı konuları görüşürken onun, ‘Belediye başkanlarımız, parti örgütlerinin işlerine karışmasınlar’ sözüne katılmadığımı da belirterek, ‘Belediye başkanları da örgütün içinden gelen kişilerdir ve örgütlerinin parçasıdırlar. İktidara giden yol ise öncelikle belediye başkanlarının başarısından geçer’ dedim.

VERGİ DAİRESİ DUVARI

Sarı, Erdek Vergi Dairesi’nin girişine duvar çektirmesine yol açan konu ile ilgili şu bilgiyi verdi:

“Ankara’ya, hem genel başkanımız ile görüşmek, hem de ilçemizin işlerini takip için yola çıktık. Ankara’ya girişe yaklaştığımız sırada, gece saat 01.30 sıralarında trafik polisi bizi çevirerek, vergi borcu olduğu gerekçesiyle aracımızı bağladı. Bu işlemler sürerken neredeyse sabah oldu. Tabii ki bu hiç şık olmadı. Vergi borcumuz olabilir. Ancak bu konuda bize ulaşan hiçbir tebligat yok. Üstelik ben bir belediye başkanı olarak ilçenin işlerinin takibi için de Ankara’ya gidiyorum. Vergi Dairesi gibi bir devlet kuruluşu, yine Erdek Belediyesi gibi bir kamu kuruluşuna bu uygulamayı reva görüyorsa ben bu işin altında kasıt ararım. Erdek’e dönüşte, Vergi Dairesi’nin giriş kapısının aileme ait arsadan geçmesi nedeniyle buraya duvar ördürdüm. Vergi Dairesi hizmet binası, 1980 yılından önce imar planına aykırı şekilde konut konumundan işyerine dönüştürülmüş. Burada bize ait bin 200 metre karelik parselimiz içinden giriş kapısı açılmış. Üstelik bu parselimiz içinde zeytin ağaçlarımız da var. Sen bize böyle davranırsan, biz de Sarı ailesinin mülkü olan bir yere kapı açmanı tabii ki engelleriz. Aynı uygulamayı, Vergi Dairesi, 2008 yılında belediyemize haciz gönderince yine yapmıştım. Yine bu binada, 1999 yılından sonraki yeni deprem yönetmeliği doğrultusunda hiçbir güçlendirme yapılmadı. Son imar affı yasası için de başvuruda bulunulmadı. Yani aslında bu bina kaçak yapı konumunda. Biz, devlet kurumlarına saygı gösteriyorsak, aynı saygıyı onlardan da beklemek hakkımızdır.”

Vergi Dairesi’nin önüne ördükleri duvarın bazı kişi veya kişiler tarafından, üstelik İlçe Emniyet Müdürlüğü karakolunun bulunduğu bölgede yıkılmasının şaşırtıcı olduğunu vurgulayan Sarı, duvarı yeniden ördüklerini belirterek, “Şimdi bölgedeki kameraları inceleterek failleri bulmaya çalışıyoruz. Tabii ki savcılığa da suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

EMITT 2020 FUARI

İstanbul’daki EMIT Fuarı’na belediye olarak katıldıklarını belirten Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

“Aslında belediyelerin bu fuara katılmalarını komik buluyorum. Çünkü bu fuarda ilçelerini tanıtım adına öncelikle sektör orada olmalı. Erdek’ten sadece Helin Otel ve Kırtay Otel vardı, o kadar. Son EMITT Fuarı’nın ilimiz için organizasyonunu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yaptı, biz de katıldık.”

ERDEK’İN DEPREMSELLİĞİ

Başkan Sarı, ülkemizde son görülen depremler ve Erdek’in depremselliği hakkında da şöyle konuştu:

“Ülkemizin önemli bölümünün deprem kuşağında olduğu tabii bir gerçek. Ancak Erdek’ten geçen bir fay hattı da yok. Yakınımızda bulunan Edincik fayının en çok 5,5 büyüklüğünde deprem üretebileceğini biliyoruz. Olası bir İstanbul depremi için de Erdek’in uzaklığı bir avantaj. 1999’da, 7.4’lük Körfez depreminin Erdek’e yansıması 6,4 olmuştu ki, bu da az değildi ama Erdek’te ciddi hiçbir hasar olmadı. Üstelik 1999’a kadar Erdek’te depreme dayanıklı binalar da yapılmamıştı. Tabii ki yine de depreme dayanıklı binalaryapılması gerçeğini de unutmayalım.”

LUNAPARK ALANI, “YEŞİL ALAN” OLACAK

Sahilde boşaltılan lunaparkın yerinin yeşil alana dönüştürüleceğini açıklayan Sarı, bölgeye mevzuata uygun olarak balıkçı barınağının yapılacağını, balıkçı depolarının üstünde yapımını düşündükleri kafeler için imar affından yararlandıklarını belirtti. Sarı, burada bir yat limanını da planladıklarını açıkladı.

ERDEK’İN ALT YAPISI VE BOZULAN YOLLAR

Erdek’in kanalizasyonunun 1974 yılında, su alt yapısının ise 1999 yılından sonra yapıldığına işaret eden Sarı, şunları söyledi:

“Erdek’e doğalgaz gelmesi nedeniyle yollarımız kazıldı, bozuldu. Ancak hem kış aylarında bulunmamız, hem de doğalgaz basınç ölçümleri ve abone bağlantılarının sürmesi nedeniyle yolların hemen yapılması çok zor. Bu arada1974’te yapılan kanalizasyonun 80 kilometresinin de yenilenme çalışmaları 1,5 ay içinde başlayacak. Yani yollar bir kez daha kazılacak. Bu nedenlerle bozulan yollarımıza şimdilik yama yapıyoruz. Yaklaşık 2 ay kadar sonra havalar da düzelince asfaltlama çalışmalarına geçeceğiz.”

Sarı, yaz aylarından itibaren Sahil Mahallesi ve Ocaklar Mahallesi’nde de doğalgaz çalışmalarına geçileceğini, kısa süre içinde Erdek’e taşımalı ve depoda doğalgaz verilmesi yerine normal boru hattıyla gaz verilmesinin sağlanacağını açıkladı.

KÜLTÜR MERKEZİ’Nİ YAPACAĞIZ

“Çuğra” bölgesindeki Kültür Merkezi’nin hukuksal açıdan pürüzünün ortadan kalktığını, bu yerin Yargıtay kararıyla Erdek Belediyesi’ne geçtiğini belirten Sarı, şu bilgiyi verdi:

“Buradaki kaba inşaatın yüzde 80’i tamamlanmıştı. Ancak aradan boş geçen yıllar nedeniyle bu inşaatın güçlendirilmesi gerekiyor. Bu işin maliyetinin 3 milyon lira olduğu belirlendi. İçinde 400-500 kişilik salon, bin kişilik düğün salonu bulunan bu Kültür Merkezi’ni Erdek’e kazandırmak istiyoruz. Binanın yapımına 1,5-2 ayda başlayacağımızı tahmin ediyorum.”

CARİ HARCAMALARIMIZI DÜŞÜRDÜK

Erdek Belediyesi’nin cari harcamalarını kıstıklarını, buna bağlı olarak bu harcamaların yüzde 280’den yüzde 30’lara düştüğünü vurgulayan Sarı, şöyle konuştu:

“Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden bizim adımıza kestiği katı atık bedellerini altı yıldır alamadık. BASKİ, bu paraları bize ödememekte direniyor. Bu konuda mahkeme açtık. Bu arada Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken, ancak belediyemiz tarafından gerçekleştirilen hizmetler için yaklaşık 20 milyon liralık alacağımız var. Bunun 7 milyon lirası faturalıdır.”

MARMARABİRLİK KONUSU

Marmarabirlik’e bağlı 162. Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nin son mali genel kurulunda yönetim kurulunun ibra edilmediği halde görevlerinden ayrılmadıklarına işaret eden Sarı, bu konuda yargıya başvuracaklarını aktardı. Marmarabirlik’in, kendisine bağlı kooperatiflerden faiz almasının yasa ve yönetmeliklere aykırı olduğu hakkındaki düşüncesini tekrarlayan Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Marmarabirlik tarafından “Lisanslı Depoculuk A.Ş.”ye kiralanan depoların beş yıldır Erdek Belediyesi’ne emlak vergisi ödemediklerini vurgulayarak, “Bu nedenle belediyemize olan 600 bin liralık borcu istedik. Bu konuda uzlaşmak istediklerini bildirdiler. Biz de uzlaşmak istemediğimizi, bu borcun ödenmesini istedik” diye konuştu. ÖNDER BALIKÇI



Nalan ersoy
2.02.2020 10:50:50
Sağolun başkanım sizede bu yakışır yol ve asvalt en önemli problem erdek canımız tabiiki sizde

Anahtar Kelimeler: Erdek' bozulan yollar onarılacak
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli