Erdek'te 19 Eylül Gaziler günü kutlaması

Erdek

Güne dair konuşan Dnz. Üsteğmen Akın Köroğlu, "Şehitler nurlanmış, Gazilerimiz onurlandırılmış askerdir"

19 Eylül 1922, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından Gazilik unvanının verilişi kanunlaşan 19 Eylül Gaziler günü yurdun dört bir tarafında olduğu gibi Erdek'te de düzenlenen törenle kutlandı.

Erdek Cumhuriyet alanında anıt'a çelenklerin sunulması ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasını 2 öğrencinin şiirleri takip etti.

Günün önemine binaen mikrofona gelen Deniz Üsteğmen Akın Köroğlu ise  "Şehitler nurlanmış, Gazilerimiz onurlandırılmış askerdir" diyerek Millet olma bilincini bizlere aşılayan Gazi ve Şehitlerimizin hatıraları bizlerin ruhunda her zaman canlı kalacaktır. Onları her daim minnet ve şükranla  yad ederken, onları yazdığı kahramanlık destanını gelecek kuşaklara aktarmak omuzlarımızda taşıdığımız önemli bir yükümlülüktür. Unutulmamalıdır ki, Bizim vatanımız Şehit ve Gazilerimizin kahramanlıklarının temeli üzerine kurulmuştur " dedi.

Daha sonra törene katılan protokol Şehit yakınları ve Gazilerin 19 Eylül Gaziler gününü kutladılar.

Gaziler daha sonra ilçe protokolü ile birlikte limanda demirli sahil Güvenlik botuna geçerek günün anısına Cuğra sahilinde gezinti yaptılar.



Anahtar Kelimeler: Erdek' Eylül Gaziler kutlaması
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı