Erdek'te 19 Eylül Gaziler Günü Kutlaması

Erdek

20 Gazinin katıldığı 19 Eylül Gaziler günü kutlamasında, Kaymakam Atakan Atasoy, "Gazilerimizi hoş tutmak görevimiz."

19 Eylül Gaziler günü, Erdek'te törenle kutlandı. Erdek Cumhuriyet alanındaki törende Erdek'te yaşanan 20 gazi ve aileleri yanı sıra Askeri kıta, Okullar, Siyasi parti, temsilcileri, Sivil tolum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Saat 10'oo da Kaymakam Atakan Atasoy, Garnizon Komutanı Dnz. Albay Ertan Engerek, Belediye Başkanı Burhan Karışık tarafından anıt'a çelenklerin sunumu ardından saygı duruşu ve istiklal marşımız okundu. 

Törende güne dair konuşmayı Deniz Üsteğmen Akın Karoğlu yaptı.

Konuşmanın ardından protokol Erdekli gazilerin hem gününü kutladı, hemde kendileri için hazırlanan armağan çantalarını takdim ettiler. Günün anısına çeki,len resimlerin ardından Kaymakam Atakan Atasoy Ada Suare restaurant'ta Gazi ve eşlerine kahvaltı ikramında bulundu.

Samimi bir armosferde geçen tören ve kahvaltı süresinde Kaymakam Atakan Atasoy, Gazilerin hertürlü sorununu çözme noktasında kendisinin ve kamu görevlilerinin bir telefon kadar yakın olduğunu hatırlattı.

Son derece samimi bir atmosferde geçen Gaziler günü kutlaması elbette bu kadarla sınırlı kalmadı. Kahvaltı sonrası Gaziler ve eşleri Sahil Güvenlik Gemisi ile Erdek körfezinde mavi tur yaptılar.



Anahtar Kelimeler: Erdek' Eylül Gaziler Kutlaması
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı