Erdek'te 10 KASIM

Erdek

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 84. yıldönümünde Erdek’te de törenlerle anıldı.

Erdek´te 10 Kasım Atatürk´ü Anma Töreni

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 84. yıldönümünde Erdek’te de törenlerle anıldı.

Atatürk´ü anma töreni Cumhuriyet alanında Atatürk Anıtı´na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Ardından Mustafa Kemal Atatürk´ün hayata gözlerini yumduğu saat 9´u 5 geçe, sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı seslendirildi.

Törene Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ertan Engerek, parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Erdek Öğretmenevi Müdürü Ali Kafes yaptı.

Kafes, "Milletçe, Ulusça bir kez daha başımız sağ olsun. Onun aziz hatırası önünde ulusça saygı ve minnetle eğildiğimiz bugün gençliğe armağan ettiği Cumhuriyet ve bağımsızlığı daha yukarılara taşımak, ilke ve hedeflerine daha çok sahip çıkmak günüdür. Vatanı ve milletini her şeyin üstünde tutan kurtuluş destanımızın kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün vatanseverliğini yalnızca askeri dehasında değil, ülkesini yükseltmek istediği ilimin ışığında, bağımsızlığa olan tutkusunda halka olan güveninde, çağdaşlaşma yolunda gösterdiği fikirlerinde görmek, güneş gibi ülkesinin üzerine doğmuş mavi gözlerinde, vatana olan sevgide onu anlamak ve anlatmak gerekiyor. Mustafa Kemal ve milli direnişin büyük kahramanları işgalcilere Türk ulusuna pranga vurulamayacağını göstermiştir.  İşte bu büyük iradenin adıdır, Mustafa Kemal Atatürk.

Bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman Türk ulusunun bıraktığı en büyük miras olan Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. ‘Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu bana kâfidir’ diyerek bize verdiği mesajları anlaklarımıza kazımamız gerekiyor, Atatürk´ün şu sözüyle:  ‘Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak.’

Veda etmeden önce Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimizi saygı minnet ve rahmetle anıyorum. Çok sevdiğin Türk ulusun ve çok güvenip Cumhuriyet´ini emanet bıraktığın gençlerin sonsuza kadar seni yaşayacak ve yaşatacaktır.” dedi.

Tören, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından sona erdi.

Ardından, Anadolu Lisesi’nde ikinci anma töreni gerçekleşti.

10 Kasım Bayrağı yarıya indirme değil, Bayrağı daha yükseklere çekme günüdür gururla diyerek başlayan şu ifadelere yer verdi "Atatürk, bir çocuğu kırmayacak kadar sevecen, bir ağacı kesmemek için evini yer değiştirecek kadar tabiat dostu, atına, köpeğine sevgi ile yaklaşan bir hayvan sever. Atatürk aydın bir insan olmak için her şeyi göze alacak kadar kararlı, binlerce kitabı notlar alarak okuyacak kadar kitap dostu, sınırsız bilgi dağarcığını genç nesillere aktarmak için kitaplar yazan bir yazar.

Atatürk askerlik mesleğini cani kadar seven, bu mesleği hayat tarzı olarak benimseyen, üniforma aşığı bir asker, cepheden cepheye savaştan savaşa koşan başarılı bir komutan.

Atatürk tim insanlara saygılı, kaliteli sohbetlerin sevdalısı bir dinleyici, karşısındakine en güzel biçim ve üslupla hitabeden bir konuşmacı, dikkatli, sempatik, pratik akıllı, cömert, cesur bir vatansever. Eşsiz bir lider.

Atatürk dikkatli, sempatik, pratik, akıllı cömert cesur bir vatansever fedakâr.

Atatürk diline, kültürüne kökten bağlı, Türk olmakla gurur duyan, tarihe ışık tutan, geçmişe ışık olan bir tarih bilimci.

Uykusundan, istirahat inden vazgeçip “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.” diyecek kadar ara vermeksizin çalışan bir Türkiye sevdalısı. Cumhuriyete, halk iradesine, eşitlik, yenilik, özgürlük uğruna yüreği kor alevler gibi yanan bir devlet adamı. Birleştirici, ikna edici, inandırıcı, beyinleri kalpleri okumayı bilen bir konuşmacı. Çocuklara bayram hediye eden, geleceği gençlere teslim eden bir öğretmen.

Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 84. yılında Türk Ulusu'nun yüreğinde ölümsüzleşen Büyük Önder Atatürk'ü bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyor ve şükranlarımı sunuyorum." dedi. Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek' KASIM
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı