Erdek'te 10 Kasım

Erdek

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıldı.
İlk tören Cumhuriyet Meydanı'nda saat 09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı, 09.05'te sirenler eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından sona erdi.
İkinci tören saat 10.00'da Erdek Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Erdek Anadolu Lisesi Okul Müdürü Aslı Sertkaya günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.
Sertkaya konuşmasında, "10 Kasım, bayrağı yarıya indirme değil, bayrağı daha yükseklere çekme günüdür, gururla. Atatürk, bir çocuğu kırmayacak kadar sevecen, bir ağacı kesmemek için evini yer değiştirecek kadar tabiat dostu, atına, köpeğine sevgi ile yaklaşan bir hayvan sever. Atatürk aydın bir insan olmak için her şeyi göze alacak kadar kararlı, binlerce kitabı notlar alarak okuyacak kadar kitap dostu, sınırsız bilgi dağarcığını genç nesillere aktarmak için kitaplar yazan bir yazar. Atatürk askerlik mesleğini canı kadar seven, bu mesleği hayat tarzı olarak benimseyen, üniforma aşığı bir asker, cepheden cepheye savaştan savaşa koşan başarılı bir komutan. Atatürk tüm insanlara saygılı, kaliteli sohbetlerin sevdalısı bir dinleyici, karşısındakine en güzel biçim ve üslupla hitabeden bir konuşmacı, eşsiz lider. Atatürk dikkatli, sempatik, pratik, akıllı, cömert, cesur bir vatansever, fedakar. Atatürk diline, kültürüne kökten bağlı, Türk olmakla gurur duyan, tarihe ışık tutan, geçmişe ışık olan bir tarih bilimci. Sağduyulu Atatürk uykusundan, istirahatinden vazgeçip "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır." diyecek kadar ara vermeksizin çalışan bir Türkiye sevdalısı. Cumhuriyete, halk iradesine, eşitlik, yenilik, özgürlük uğruna yüreği kor alevler gibi yanan bir devlet adamı. Birleştirici, ikna edici, inandırıcı, beyinleri kalpleri okumayı bilen bir konuşmacı. Çocuklara bayram hediye eden, geleceği gençlere teslim eden bir öğretmen. Selam sana Türk'ün sarı saçlı, mavi gözlü çocuğu. Sen büyük insan. Sen miskinliği sevmeyen, boş hayaller kurmayan, gaz lambası ışığında harita başında cephe planlayan, kara tahta başında alfabe öğreten, eşitlik, adalet, demokrasi dersi veren, sahip olduklarını milletine bağışlayan, yeni, yepyeni devrimler yapan, sen Türk'ün sarı saçlı, mavi gözlü çocuğu, selam sana! Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 84. yılında Türk ulusunun yüreğinde ölümsüzleşen Büyük Önder Atatürk'ü bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyor ve şükranlarımı sunuyorum. Aziz ruhun şad olsun Ata'm!" dedi.
Tören, sinevizyon ve drama gösterisi ile devam edip 10 Kasım konulu şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.  Oğulcan Bölükbaşı ERDEK


Anahtar Kelimeler: Erdek' Kasım
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı