Erdek´te sıra geceleri

Erdek´te sıra geceleri

Erdek´in özgün mekânlarından Beer Stop Cafe Pub sıra geceleri ile kış programlarına renk kattı.

 

Tatil ve turizm cazibe merkezi Erdek kış moduna girmesi ile birlikte gündüzleri sakin ve sesliğe bürünürken, akşamları değişik mekân ve programlarla hareketliliği üst noktalara taşıyor.

Erdek, sahili mado önünde faaliyet gösteren Beer Stop Cafe Pub 2016 kışını Erzincanlı sanatçı Nuri Doğulu´nun buğulu sesi, Bağlama da Naim ve Klavye´de Ünal Yılmaz´ın hazırladığı sıra geceleri ile müşterilerine unutulmaz gece yaşatıyor.

Beer Stop Cafe Pub´ta ses, ışık ve atmosfer ile desteklenen sıra geceleri bir biri ardına yapılan isteklerle gecenin ilerleyen saatlerine dek sürerken, özellikle Türk halk müziğinde oldukça güçlü birikimi olan sanatçı Nuri Doğulu, istek ve taleplerdeki sınırsız repertuvarı ile hayranlarına Mustafa Keser´i anımsatıyor.

Sanatçı Nuri Doğulu, yıllar önce geldiği Erdek´te gündüzleri ayakkabı tamirciliği mesleği ile iştigal ettiğini, ancak yaşamsal evrim nedeni ile artık insanların ayakkabı tamir ettirme gibi bir alışkanlıkları kalmadığını vurgulayarak, küçük el mesleğini daha önceden aldığı müzik altyapısı ile güçlendirerek yaşamını idame ettirmeye çalıştığını söyledi.

Nuri Doğulu, özellikle güney doğu yöresine özgü yorumları ile Kazancı Bedii ve sıra gecelerini anımsattığı hayranlarına sınırsız repertuvarı ile seslenip sempati topluyor.

Nuri Doğulu, kendisinden istenilen bir parçayı seslendirmenin, bazen insanları yaşamın geçmişteki derinliklerine götürüp efkârlanmasına neden olduğunu vurgulayarak ?Herkesin yüreğinde unutamadığı bir şarkı veya türküsü vardır, önemli olan unu arzu ettiği zaman seslendirmektir.? Diyerek kendisinin bu anlamda önemli hizmet verdiğini söyledi.

/resimler/2016-1/7/2156219305186.jpg



Anahtar Kelimeler: Erdek sıra geceleri
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı