Erdek´te Grekoromen ve Serbest güreş finalleri

Erdek´te Grekoromen ve Serbest güreş finalleri

14 İlden 400 sporcu 3 günlüğüne Erdek´li oldu.

Okullararası salon sporlarında önemli bir finale ev sahipliği yapan Erdek 3 günlüğüne hareketli günler geçiriyor.

Okullararası minder sporlarından 14-15 yaş gurubu Grekoromen ve Serbest güreş´te Marmara Bölge finallerine ev sahipliği yapan Erdek bugün sıra dışı heyecan yaşadı.

Marmara Bölgesinde 14 İlden 400´ün üzerinde güreş sporcusunun hazır bulunduğu Erdek kapalıspor salonundaki yarışmalar sabah erken saatlerde başladı.

14-15 yaş gurubu Grekoromen ve Serbest güreş´te Marmara Bölge finallerinin gün içindeki açılış programı ise saat 14.oo te yapıldı.

Erdek Kapalıspor salonundaki seronomide şehir ismi ve filamaları ile geçen güreşçiler saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından günün önemini arzeden konuşmalarda ilk konuşmayı Erdek Gençlik hizmetleri ilçe spor müdürü Salman Koçu yaptı.

Salman Koçu, Böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın sorumluluğunu bildiklerini, 3 günlük süre içinde Erdek´te yapılacak finallerin  sorun yaşanmadan gerçekleşmesi için gerekli tüm önlemleri aldıklarını söyledi.

Balıkesir İl Gençlik Hizmetleri müdürü Lokman Arıcıoğlu ise geleceğin minder sporcularına yol haritası çizen organizasyonun Erdek´te gerçekleşmesinin önemli olduğunu söyledi.

14-15 yaş gurubu Grekoromen ve Serbest güreş´te Marmara Bölge finallerinde final konuşmayı Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık yaptı.

Kaymakam Çalık, turizm altyapısı ile ağırlama noktasından sorun yaşanmaksızın sürdürülen yarışmaların, gerek kafile liderleri, gerekse takımların sporcuları tarafından memnunlukla karşılandığını, Erdek olarak önemli bir organizasyona ev sahibi olmanın bilinci içinde olduklarını söyledi.

Balıkesir´in yanı sıra Aydın, Bursa, Çanakkale, Denizli, Uşak, Kütahya, Edirne, İzmir Yalova, Manisa, Bilecik, Kocaeli ve Tekirdağ illerini temsilen yarışmalara katılan yaklaşık 400 ün üzerindeki güreş sporcuları final sonrası dereceye girenlere madalya ve kupaları verilecek.

15-17 Mart 2019 Erdek finallerinde dereceye giren sporcular, Bölge temsilcileri olarak Türkiye şampiyonalarına katılacak.

/resimler/2019-3/15/1953339577120.jpg



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli