Erdek´te coşkulu kurtuluş günü

Erdek´te coşkulu kurtuluş günü

18 Eylül Erdek´in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü coşkulu törenlerle kutlandı.

18 Eylül Erdek´in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü coşkulu törenlerle kutlandı.

İlk tören, Hacı Ömer Camii önünde gerçekleşti. Burada atılan top atışının ardından sala verilip kurban kesildi.

/resimler/2018-9/18/1246416326119.jpg

Ardından ikinci tören için cumhuriyet alanına geçildi. Törende günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı Mimar Hüseyin Sarı yaptı. Sarı, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün, 57 yıllık kısa ömrüne büyük başarılar sığdırdığını anlatırken, ?Ancak Atam, bize emanet ettiğin cumhuriyet, hâlâ hedefine ulaşmış değil? dedi. Sarı, gençlere hitaben de, ?Başka ülkelerin ürettiklerini alarak değil, kendiniz yeni üretimler gerçekleştirerek ülkemizi geleceğe taşıyın? diye konuştu.

/resimler/2018-9/18/1247579138615.jpg

Törene katılan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Prof. Dr. Süheyl Batum da yaptığı konuşmada, ?Hiç kimse bize Atatürksüz bir tarihi kabul ettiremeyecektir. Bir daha Allah, Erdek´e 18 Eylül´ler yaşatmasın? dedi.

Çeşitli şiirlerin okunup Nerime Yüksel Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterileri sunduğu, Balıkesir Karesi Mehteran ve Balıkesir Askeri Bandosu´nun da konser verdiği bayram, geçit töreni ile sona erdi.

Törenden sonra Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanlığı tarafından, Erdek´in kurtuluş törenleri için getirilen TCG Edincik 260 gemisi, Erdek Limanı´nda vatandaşların ziyaretine açıldı.      Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Erdek coşkulu kurtuluş günü
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli